Ekonomija

Jača regionalna saradnja: Uspjeh Energoinvesta otvorio i drugima vrata u Albaniji

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Erdal Trhulj predvodio je grupu kompanija iz Bosne i Hercegovine, koja je pod zajedničkim logom Energoinvest Group, nastupila na 21. međunarodnom sajmu u Tirani. 

Uspješna realizacija projekta izgradnje dalekovoda, kojeg zadnjih godinu dana izvodi kompanija Energoinvest d.d. Sarajevo, uz podršku ovog ministarstva i Vlade Federacije BiH, otvorila je mogućnost nastupa i drugim kompanijama iz BiH na ovome izuzetno kvalitetnom tržištu. 

Osim kompanije Energoinvest d.d. Sarajevo kao članice grupacije Energoinvest Group predstavile su se i kompanije Deling d.o.o. Tuzla, Elcom d.o.o. Tuzla, Elker a.d. Ljubija – Prijedor i Energoinvest – SUE d.d. Sarajevo. 

Ministar Trhulj će se tokom boravka u Tirani sastati i s predsjednikom Parlamenta Republike Albanija Ilirom Metom i ministrom energije i industrije Damianom Gjinkuriom. U toku ovih sastanaka bit će prezentirane mogućnosti bh. kompanija koje su predstavljene na sajmu u Tirani i potvrđen značaj ekonomske saradnje što je neophodan uvjet za stabilnost, napredak i razvoj ove dvije zemlje, kao i cijelog regiona, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

 

indikator.ba

Povezani članci

Back to top button