Vijesti iz zemlje

Islamic Relief: Migrantima u kampu Lipa podijeljeno 1.000 paketa zimske garderobe

Islamic Relief je migrantima u kampu Lipa obezbijedio hljeb za deset dana, a u narednom periodu planirana je podjela prehrambenih paketa

U subotu je u migrantskom kampu Lipa u blizini Bihaća, Islamic Relief Worldwide izvršio podjelu paketa zimske garderobe za oko 1000 migranata koji borave u pomenutom kampu, a u cilju ublažavanju trenutne humanitarne krize.

Svaki paket sastojao se od slijedećih artikala: jakne, čizme, trenerke, donji veš, potkošulje, čarape, pidžame, šal, kape, rukavice, papuče, majice – kratki i dugi rukav, kabanice.

Današnja aktivnost je realizovana u saradnji sa Ministarstvom sigurnosti BiH i Crvenim križom USK (učešće u podjeli i organizaciji).

Islamic Relief je migrantima u kampu Lipa obezbijedio hljeb za 10 dana, a u narednom periodu planirana je podjela prehrambenih paketa.

Projekat je finansiran od strane partnerskih ureda Islamic Relief USA i Islamic Relief Kanada.

 Islamic Relief Worldwide je međunarodna humanitarna organizacija koja je za 37 godina svog postojanja promijenila živote više od 110 miliona ljudi u više od 40 zemalja širom svijeta. U Bosni i Hercegovini djeluje od 1992. godine i od tada do danas pomaže najugroženije kategorije društva u kojem su se sad našli i migranti koji borave u kampu Lipa. Islamic Relief od 1984. godine odgovara na patnje i potrebe izbjeglica i raseljenih lica i zagovara poštivanje njihovog dostojanstva i prava.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button