Vijesti iz zemlje

Inspekcija podnijela izvještaj: Direktorica JU “Djeca Sarajeva” će biti krivično procesuirana za trovanje djece

Inspektorat sanitarne, zdravstvene i farmaceutske inspekcije podnio je danas Tužilaštvu KS Izvještaj o postojanju osnova sumnje o izvršenom krivičnom djelu iz člana 234. Krivičnog zakona FBiH, koji se odnosi na proizvodnju i stavljanje u promet škodljivih živežnih namirnica, protiv odgovornog lica JU “Djeca Sarajeva”, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Sanitarni i veterinarski inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS su u proteklom periodu provodili intenzivne inspekcijske radnje kako bi se rasvijetlio slučaj trovanja hranom u vrtićima JU “Djeca Sarajeva”, što je rezultiralo podnošenjem Izvještaja Tužilaštvu KS.

Pored toga, Tužilaštvu KS, koje će voditi dalji postupak, dostavljena je i sva dokumentacija u vezi sa ovim predmetom, kojom raspolaže Kantonalna uprava za inspekcijske poslove KS.

Podsjećamo, u masovnom trovanju djece u JU Djeca Sarajeva krajem aprila od 217 djece sa simptomima trovanja hranom njih 55 je zadržano na KCUS-u. Naknadno je utvrđeno da je u hrani koju su djeca konzumirala 20. i 21. aprila pronađena salmonela.

Iako su brojni roditelji tražili da direktorica JU Djeca Sarajeva Mirjana Jovanović Halilović podnese ostavku ona je to odbijala učiniti.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button
internal_server_error<![CDATA[WordPress &rsaquo; Error]]> 500