KulinarstvoU Fokusu

Iftarski meni: Rižoto s gljivama i ribancem

Priprema 15 min

Kuhanje 15 min

Serviranja 4 porcije

Sastojci:

30g  maslaca

1/2 kg gljiva, isječenih na tanke režnjeve

60g luka, sitno isjeckanog

2 kašike brašna

450 ml  mlijeka

160g  mocarela sira, narendano

125g  ribanca, narendanog

500g riže, skuhane

so

biber

peršun, svjež, isjeckan

Priprema:

Istopite maslac u velikoj tavi. Dodajte gljive i luk. Dinstajte dok povrće ne omekša. Dodajte brašno. Zatim dodajte  mlijeko. Ostavite da se krčka na umjerenoj vatri, miješajući često, dok ne provri i dok se ne zgusne.

Sklonite sa vatre. Dodajte mocarelu i ribanac. Miješajte dok se sir ne otopi. Dodajte prethodno skuhanu, vruću rižu. Posolite i pobiberite.

Ukrasite sitno isjeckanim peršunom. Poslužite odmah.

akos.ba

Povezani članci