Ekonomija

Uoči 27. noći ramazana Hoše komerc donirao pakete postačima Narodne kuhinje

Uoči 27. noći mjeseca ramazana Hoše komerc je donirao poklon pakete postačima Narodne kuhinje Stari Grad Sarajevo. Tim povodom, danas su uposlenici ovog domaćeg trgovačkog lanca predali «tetki Zilhi» 120 paketa sa hranom za korisnike usluga Narodne kuhinje.  Paketi sadrže hurme, kafu, lokume, gurabije, kokosovo brašno, šećer, začin, rižu, grožđice, palentu, geršlo i kakao.

Narodnu kuhinju već godinama sa uspjehom vodi Zilha Šteta, poznatija kao “tetka Zilha”. Vrijedni uposlenici i volonteri Narodne kuhinje su i ove godine spremali iftare za sve korisnike i postače. Činili su to ovaj put u otežanim uslovima, usljed pandemije korona virusa, zajedno sa mnogobrojnim donatorima.

“Večeras je 27. noć. Muslimani večeras obilježavaju Lejletul-kadr, noć koja je vrijednija od hiljadu mjeseci, i želja nam je da ovim poklon – paketima obradujemo sve one postače koji su u stanju potrebe. Uskoro će i Bajram, i treba učiniti sve da u te dane svi osjete njegovu radost. Moramo kao zajednica i društvo puno više činiti za ljude koji nemaju dovoljno, za naše komšije i sugrađane. Njihovo dostojanstvo ne smije biti narušeno. Mi sa naše strane nastojimo pomoći, a pozivamo i druge da to čine koliko je u njihovoj moći», kazala je Amela Frlj zamjednica direktora maloprodaje u Hoše komercu.

Hoše komerc je domaći trgovački lanac sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini. Osnovna djelatnost kompanije je trgovina na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda; zatim, slastičarstvo, pakeraj i pržionica kafe, kao i distribucija proizvoda. U okviru segmenta trgovine, kompanija posjeduje razvijenu maloprodaju sa brendom Hoše komerc trgovina, i veleprodaju, odnosno distribuciju drugih brendova, kao što je Megle. U proizvodnom segmentu poslovanja Hoše komerc razvija liniju proizvoda pod brendovima Bony i Merka, a tvornica slastica je jedna od najsavremenijih u regiji. Hoše komerc d.o.o zapošljava 250 radnika, posjeduje lanac od 9 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.

Hoše komerc – Mjesto koje volim!

Halal Magazin

Povezani članci

Back to top button