Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Humanitarna akcija za Amira Badnjevića

Humanitarna akcija za Amira Badnjevića

Humanitarna organizacija „For Life“ koja djeluje u BiH, ali i austrijskom Linzu, gdje su je osnovali mladi i studenti iz BiH, krajem marta je organizirala akciju u kojoj s prikupljali preostalih 4.000 eura za operaciju studenta pete godine medicine Amira Badnjevića.

Naime, ovaj mladić je tada trebao na komplikovan operativni zahvat na klinici u Marseilleu u Francuskoj. Vrlo rijedak oblik tumora u predjelu abdomena, prema nalazima urađenim u Francuskoj uzrokovala je „izloženost bojnim otrovima u djetinjstvu“. Ratni period u našoj zemlji Amir je dočekao kao šestogodišnjak i proveo ga na području Cazina i Bosanske Krupe.

Ukupna cijena ove operacije bila je 50.000 eura, ali su najveći dio novca ranije prikupili porodica i prijatelji. Preostalih 4.000 eura prikupljeni su u potrebnom roku i 15. aprila ove godine Amir je operiran.

Osmosatna operacija u kojoj su ljekari uložili najveći napor da otklone tumor koji se stvara u predjelu abdomena bila je teška, ali  je protekla bez nepredviđenih komplikacija. Ono što nije bilo ugodno iznenađenje jeste informacija da je nužna još jedna operacija, ali po riječima glavnog ljekara još jedan zahvat jeste radikalan, ali je i garancija da će nakon toga ovaj mladi čovjek moći nastaviti oporavak i normalan život.

Nova operacija zakazana je za 19.juni, a predračun za istu je 10.000 eura. Zbog toga je „For life“ pokrenuo novu akciju u koju pozivaju sve one koji žele učiniti dobro djelo i pomoći da jedan mladi život bude nastavljen bez bolesti. Amir se trenutno oporavlja od prve operacije i prije polaska u Francusku 10.juna, mora učiniti sve kako bi njegovo tijelo ojačalo i bilo spremno za novu operaciju. Pomoć u prikupljanju sredstava ogromno je olakšanje i njemu i porodici i zbog toga se uključite, a to možete učiniti:

Empfänger: 4Life

Adreas: Harterfeldstrasse 9b

4060 Leonding

Empfänger IBAN – AT401860000010449825

BIC – VKBLAT2L

Verwendungszweck (Amir Badnjevic)

PayPal: [email protected]

Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju na broj tel. 00436602635000.

Team 4Life!

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top