Vi ste ovdje
Home > Ostalo > Obavijesti > Apel za pomoć Elmedini Čauš

Apel za pomoć Elmedini Čauš

Organizacija Pomozi.ba uključila se u akciju pomoći Elmedini Čauš iz Travnika i za tu namjenu ustupila jedinstveni humanitarni broj 17012, na koji jednim pozivom donirate 2 KM.

Elmedina je mlada majka i hrabra žena koja se od 2016 godine, bori sa karcinomom dojke. Sam dosadašnji proces liječenja iziskivao je i odstanjivanje desne dojke, ove hrabre žene. Nakon tog zahvata, PET CT pokazuje da se  karcinom povukao 90% , te se nastavlja sa serijom kemoterapija. Ipak drugi PET CT nalaz pokazuje da je doslo do metastaze na pluća, drugu dojku i lijevi limfu. Elmedina nastavlja sa svojim liječenjem kroz seriju kemoterapija, i nakon završenog višemjesečnog procesa ponovo se radi PET CT nalaz, treći po redu.

Navedeni nalaz pokazuje da su Elmedinina pluća i ostali organi čisti ali da je došlo do rasta opakog tumora u samom žarištu, te je isti narastao sa 3.5 cm na 9 cm. Ova hrabra majka i tada nastavlja borbu za vlastito zdravlje i odlazi na ljekarski konzilijum u Tursku, gdje je nakon izvršenih pregleda i urađenih testova donesena odluka da Elmedina mora proći novi ciklus kemoterapija u kombinaciji sa imunoterapijom, koja za cilj ima jačanje tkiva koje je oslabilo kao posljedica agresivnih terapija, i mukotrpnog procesa liječenja. Za navedeni ciklus liječenja Elmedini Čauš iz Travnika, je pored nevjerovatne snage i volje koju posjeduje, potrebno i 44.000 Eura.

Ciklus se sastoji od 4 kemoterapije plus imunoterapije. Radi se o najnovijem metodu liječenja za koji doktori tvrde da mnogo obećava. Ujedno zbog sveukupnog stanja organizma Elmedine Čauš i činjenice da je ovaj oblik karcinoma otporan i kompliciran, navedena terapija je i zadnja nada za Elmedinino ozdravljenje.

Pored poziva na jedinstveni humanitarni broj, liječenje Elmedine Čauš možete pomoći i uplatom novčanih donacija putem standardnih računa organizacije Pomozi.ba, koje možete vidjeti u nastavku.

PayPal: [email protected]

Za novčane uplate iz BiH:
Intesa Sanpaolo Bank BiH
154-180-20085330-48

Za novčane uplate iz inostranstva:
Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BiH
SWIFT CODE: UPBKBA22
IBAN: BA39 1541802008533048

Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo
Svrha: Elmedina Čauš

Za novčane uplate na račun naše organizacije u Austriji:
ERSTE BANK
IBAN: AT64 2011182266475400
BIC: GIBAATWWXXX
Wien, Oestereich
Name: hilfhelfen-pomozi.ba
Verwendungszweck: Elmedina Čauš

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top