Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Hrvatska: Podijeljeni primjerci Kur’ana sa prijevodom na bosanskom jeziku

Hrvatska: Podijeljeni primjerci Kur’ana sa prijevodom na bosanskom jeziku

U okviru projekta pod nazivom “Moj poklon je Kur’an”, u Zagrebačkoj džamiji okupljenim vjernicima podijeljeni su prvi primjerci Kur’ana od ukupno 4.000 primjeraka štampanih na bosanskom jeziku, a koji će biti podijeljeni muslimanima diljem Hrvatske, javlja Anadolu Agency (AA).

Hasan Atli, savjetnik za vjerska pitanja u Ambasadi R. Turske u Sarajevu i Abdurrahman Cetin, zamjenik generalnog direktora Diyanet vakufa Republike Turske zajedno je sa predstavnicima Islamske zajednice u Hrvatskoj započeli su službenu podjelu prijevoda Kur’ana na bosanski jezik u Hrvatskoj.

Abdurrahman Cetin istaknuo je kako je u BiH podijeljeno 20.000 primjeraka, te kako će ostali primjerci biti podijeljeni muslimanima na području Balkana.

“Ova fondacija je s turskim narodom odabrala naziv ‘Moj poklon je Kur’an’ i cilj je ovog projekta da svaka muslimanska obitelj na svijetu dobije jedan Kur’an na svom jeziku. Do sada je Diyanet vakuf štampao oko milijun Kur’ana od Afrike do Azije i Europe, gdje god ima muslimana”, poručio je okupljenim vjernicima Cetin.

Nakon Zagreba, Cetin i Atli odlaze u Ljubljanu kako bi primjerke Kur’ana podijelili tamošnjim vjernicima.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Diyanet vakufom Republike Turske realizirala je štampanje prijevoda Kur’ana na bosanski jezik u tiražu od oko 50.000 komada.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top