Kulinarstvo

Studentski recepti – naš današnji prijedlog hrskavi chicken wrap

Vrijeme pripreme: 15 minuta

Vrijeme pečenja: 25 minuta

Za 2 osobe

Sastojci:

  1. 2 veća pileća fileta
  2. 2 jaja
  3. 5 kašika brašna
  4. 2 šolje Cornflakesa
  5. 1 mala kašika soli
  6. 1 mala kašika papra
  7. 4 male tortilje
  8. 1 paradajz
  9. par listova zelene salate
  10. 150 grama Sirela Gouda sira
  11. 1 kašika začina za piletinu
  12. Papir za pečenje

Sastojci za umak:

  1. 1 velika kašika majoneze
  2. 200 g Dukat Brzo & Fino vrhnja 12% 200g
  3. 1 kašika Dukatela namaza s povrćem
  4. 1 Dukat čvrsti jogurt 180 g
  5. 1 mala kašika Vegete
  6. 1 mala kašika mediteranske mješavine začina

ZA POČETAK:

Upalite pećnicu na 200 ℃ i pripremite tepsiju na koju ste stavili papir za pečenje. Piletinu posušite ubrusom i uzduž je prerežite tako da dobijete malo deblje trakice. Svaku trakicu prerežite na 3 dijela tako da dobijete male kockice piletine.  Pripremite tri duboka tanjura- pa u njih stavite redom u jedan tanjur brašno, u drugi jaja i u treći tanjur rukama razmrvljeni Cornflakes. Razmutite jaja i dodajte začine pa ponovno promiješajte. Očistite i operite salatu pa je potom posušite. Paradajz operite, posušite i narežite na tanke kolutiće. Sirela Gouda sir izrendajte ili izrežite na komadiće.

PRIPREMA:

  1. Korak:

Komadiće piletine uvaljajte prvo u brašno pa u začinjena jaja i na kraju u Cornflakes. Pripremljenu piletinu slažite u tepsiju i pecite na zagrijanoj pećnici 25 minuta.

  1. Korak:

Pripremite umak tako što ćete sve sastojke zajedno umiješati i ostaviti u frižider dok se piletina ne ispeče.

  1. Kada je piletina gotova izvadite je iz pećnice. Na tavi ili na kolu okrenite tortilju 10 sekunda s jedne pa s druge strane. Ugrijanu tortilju stavite na tanjur i duž sredine rasporedite zelenu salatu, paradajz, izrendani sir, pečenu piletinu i 3 žlice umaka. Donji dio tortilje preklopite pa tortilju zarolajte. Postupak ponovite sa ostale 3 tortilje.

Dobar tek!

akos.ba

Povezani članci

Provjerite također
Close