Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Erdogan: Pripadnici ISIS-a su ubice, kako ih možete nazivati muslimanima

Erdogan: Pripadnici ISIS-a su ubice, kako ih možete nazivati muslimanima

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas kako su pripadnici ISIS-a napravili masakr u Egiptu, te upitao kako se takve ubice mogu nazivati muslimanima, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je boravio danas u zapadnom turskom gradu Balikesiru, a tom prilikom se osvrnuo na aktuelna dešavanja, prvenstveno na jučerašnji teroristički napad na džamiju u Egiptu, u kojem je poginulo najmanje 305 osoba.

“Kako ih možete nazivati muslimanima. Oni su ubice i nemaju nikakve veze sa islamom”, rekao je Erdogan, te dodao kako Turska pruža podršku i solidariše se sa bratskim egipatskim narodom.

Kako je rekao, “to je jedan podli napad na našu braću koji su došli obaviti molitvu, te da je taj napad još jednom pokazao lice ISIS-a koje nema nikakve veze sa humanošću i islamom“.

Govoreći o borbi protiv terorizma, Erdogan je dodao:

“Moguće je da neko od nas očekuje da se pomaknemo ustranu i čekamo dok se, gledajući nam u oči, duž naše granice sa Sirijom od 911 kilometara i duž granice sa Irakom od 350 kilometara, formira teroristički koridor. No, nije bitno šta oni žele i očekuje, bitno je šta želimo mi kao država i narod”.

Osvrnuvši se i na nedavni samit u Sočiju, Erdogan je rekao kako je on rezultat napora koji su uloženi za pravednu budućnost Sirije.

“Samit održan u Sočiju je proizvod uloženih napora da se u kontekstu Sirije obustave sve ljudske tragedije i u najpravednijim mogućim uvjetima osigura budućnost za ovu regiju”, poručio je turski predsjednik Erdogan.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com