Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Ostale aktivnosti > Redakcija portala Akos.ba na obilježavanju Dana državnosti u Sarajevu

Redakcija portala Akos.ba na obilježavanju Dana državnosti u Sarajevu

Nizom manifestacija započelo je  obilježavanje  Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Podizanjem najveće zastave naše domovine na Humu u jutarnjim satima zvanično je otvoren bogati program u povodu jednog od najvažnijih historijskih događaja u Bosni i Hercegovini.

Foto:Sanadin Voloder

Nakon podizanje najveće državne zastave na Humu nadomak glavnog grada Bosne i Hercegovine, bošnjački član predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, te gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka u pratnji ostatka delegacije odali su počast na mjestu Vječne vatre svim antifašistima zaslužnim za oslobađanje Sarajeva od fašističke vlasti tokom Drugog svjetskog rata.

Sarajevo, Bosna i Hercegovina – 25. novembar 2017: Brojne delegacije položile su danas cvijeće ispred spomen-obilježja Vječna vatra u Sarajevu povodom obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine. (Anadolu Agency – Kemal Zorlak)

Sljedeća lokacija u programu obilježavanja ovog veoma važnog historijskog događaja za sve stanovnike Bosne i Hercegovine bio je Trg djece Sarajeva na kojem su mnogobrojni građani Sarajeva i politički zvaničnici odali počast ubijenoj djeci Sarajeva.

Foto: Admir Lisica
Foto: Admir Lisica

Na pitanje novinarke Televizije Sarajevo da li će se nekada ovaj praznik obilježavati na čitavoj teritoriji Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović se osvrnuo na jučerašnju pobjedu košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv favorizovane Rusije konstantirajući da su juče pobijedili Dženan, Andrija i Nemanja i da bi stariji trebali da uče od mlađe generacije koja ovu državu smatra svojom, te da je optimističan po pitanju obilježavanju ovog praznika na cjelokupnoj teritoriji naše zemlje.

Manifestacija u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine nastavlja se u 16h u prostorijama sarajevske Vijećnice.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top