Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > EMMAUS: U Srebreniku i Gračanici postavljeni humanitarni kontejneri

EMMAUS: U Srebreniku i Gračanici postavljeni humanitarni kontejneri

Domaća humanitarna organizacija MFS – EMMAUS postavila je nova dva humanitarna kontejnera za doniranje odjeće i obuće u Srebreniku i Gračanici. Prvi humanitarni kontejner u BiH za doniranje odjeće i obuće postavljen je u maju ove godine u Tuzli ispred Prinčeve džamije, a nova dva kontejnera od sada se nalaze ispred džamije u Srebreniku, te ispred Džemata Mejdan Džedid džamije u Gračanici – Šarene džamije.

– Za sada se naši humanitarni kontejneri nalaze u tri bosanskohercegovačka grada. Sve prikupljene stvari koje naši sugrađani donesu u humanitarne kontejnere razvrstavamo, pakujemo i dijelimo onima kojima su najpotrebnije. Ovakav vid pomoći posebno je dobrodošao korisnicima u našem Prihvatnom centru ‘Duje’ u kojem je smješteno 419 osoba različitih socio-zdravstvenih patologija, navode iz MFS – EMMAUS-a.

Kontejneri su osmišljeni i napravljeni u vlastitoj režiji, a konstruirani su tako da mogu primiti veću količinu odjeće i obuće, bez da postoji bojazan da će biti oštećena, otuđena ili da će pokisnuti.

U MFS – EMMAUS-u se nadaju da će nastaviti sa postavljanjem novih humanitarnih kontejnera po gradovima širom BiH, po mogućnosti, na atraktivnim lokacijama, i u saradnji sa vjerskim zajednicama, općinama, institucijama i pojedincima. S tim u vezi MFS – EMMAUS poziva sve zainteresirane predstavnike institucija i pojedince širom BiH da se uključe u provedbu ovog korisnog i nadasve humanog projekta.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com