Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Duga proceduru za registraciju preduzeća u BiH prepreka za investitore iz S. Arabije

Duga proceduru za registraciju preduzeća u BiH prepreka za investitore iz S. Arabije

Ambasador S. Arabije u BiH  Hani A. Mominah posjetio je Agenciju za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA), gdje je istakao Zakon o radu i Zakon o stranim ulaganjima u BiH, dugotrajnu proceduru za registraciju preduzeća, kao i nepostojanje One-stop shopova kao neke od prepreka koji ističu investitori iz S. Arabije   Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini Hani A. Mominah posjetio je Agenciju za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) sa ciljem da se upozna sa radom Agencije i njenim aktivnostima, te da najavi posjetu visoke državne delegacije Kraljevine Saudijske Arabije BiH čiji je početak planiran za 26. januara ove godine.

„Gordan Milinić, direktor FIPA-e obavijestio je ambasadora Mominaha o aktivnostima koje Agencije provodi kao koordinator aktivnosti na polju privlačenja stranih investicija u BiH, suradnje sa stranim investitorima, promocije zemlje, te pripremi i prikupljanju projekata u suradnji sa nadležnim institucijama u BiH. Napomenuo je da nadležne institucije u BiH konstantno rade na prilagođavanju legislative standardima EU, te je informirao ambasadora o statusu stranih investitora u BiH, instrumentima garancije koje se odnose na strane ulagače, poticajima za strane investicije, kao i o namjenskoj industriji“, saopšteno je iz FIPA-e, prenosi Anadolu Agency (AA)

Ambasador Mominah je istakao Zakon o radu i Zakon o stranim ulaganjima u BiH, dugotrajnu proceduru za registraciju preduzeća, kao i nepostojanje One-stop shopova kao neke od prepreka koji ističu investitori iz Saudijske Arabije.

U okviru posjete državne delegacije Kraljevine Saudijske Arabije, Agencija FIPA će 27. januara održati nekoliko prezentacija o bh. pravnom okviru za strane investitore, generalnim pokazateljima stranih ulaganja u BiH, kao i privrednim sektorima transporta, vojne industrije, turizma i energetike.

Tom prilikom bit će prezentirani projekti od strateškog značaja za razvoj BiH, najavili su iz FIPA-e.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com