Sportske novosti

Drugi Atletski miting Novi Grad Sarajevo u Centru Safet Zajko

Drugi Atletski miting Novi  Grad Sarajevo treba da se održi 04.06.2017. godine u Centru Safet Zajko. Atletski miting Novi Grad Sarajevo je miting koji se održava svake godine u mjesecu junu u periodu “Novogradskih dana”.

Miting ima za cilj da popularizira atletiku u Gradu Sarajevo, te da na taj način privuče što veći broj dječaka i djevojčica u atletski sport. Ovaj miting je od velike važnosti za atletiku u Sarajevu, jer je ovo jedini Atletski miting u Sarajevu na kojem nastupaju kvalitetni atletičari BiH i regije, što u velikoj mjeri doprinosi popularizaciji atletike u Gradu i tako vraća svoje mjesto kod svojih sugrađana. Program mitinga je malo specifičnog karaktera i zbog toga ima svoju posebnu karizmu, jer je miting koncipiran iz tri “dijela”, odnosno za tri ciljne grupe:

Što se tiče profesionalnih atletičara “najvrijednije” ime koje će se pojaviti ove godine na mitinu je Stipe Žunić. Stipe Žunić trenutno je jedan od najboljih kuglaša današnjice u svijetu. Njegov hitac od 21.48m, ostvaren na mitingu u Slovenskoj Bistrici, pozicionirao ga je na drugo mjesto kuglaša u evropi i na peto mjesto kuglaša u svijetu. Pored Stipeta, na mitnigu će biti prisutni mnogi reprezentativci BiH, od kojih su dosad potvrdili: Hamza Alić i Lucija Kimani kao naša dva olipmijca, Damir Redžepagić, Hasib Muratović, Sait Huseinbašić, Junuz Osmanović, Štitkovac Nermin, Adela Čomor, Alma Hrnjić i Alisa Bečić. Pored ovih velikih atletskih imena, na mitingu će se u uvodnom dijelu, prije otvaranja, održati završnica Qucikie dječije atletske lige, gdje će oko 230 dječaka i djevojčica nastupom na modifikovanoj atletskoj diciplini “atletski poligon” završiti svoj nastup na prvoj atletskoj ligi za djecu u BiH. Pored navedenih, veliko pažnu privlači i finalna utrka za rekreativce 3km koja predstavlja završnicu Atletske rekreativne lige, na kojoj je tridesetdvoje rekreativaca i rekreativki ostvarilo pravo nastupa shodno postignutim rezultatima u prethodnih dvanaest kola.

Atletski miting Novi Grad Sarajevo je “mali” miting, ali je sigurno miting sa karizmom i atletskom ljepotom, takav je jer je nastao iz istinske ljubavi prema atletici od strane organizatora, na čemu ćemo nastavti raditi i čuvati. Trudit ćemo se da svake godine obezbjedimo nešto novo, veći nagradni fond, velika imena ili bolju organizaciju, al nećemo dozvoliti da to postane forme radi, već zbog ljubavi prema atletici, zato pozivamo sve atletičare i atletičarke da se prijave na vrijeme i doprinesu očuvanju i razvoju naše lijepe atletike.

Pozivamo publiku da i oni svojim prisustvom uveličate ovaj događaj i uživaju u atletskom performansu profesionalnih atletičara, rekreativaca i djece. Centar Safet Zajko svojom ljepotom i funkcionalnošću daje mogućnost da se napravi lijepa atletska atmosfera koja će doprinijeti da učesnici postignu što bolje rezultate, u tome im Vi kao publika morate pomoći, zato dođite i budite dio nečeg novog u Sarajevu.

Akos.ba

Povezani članci

Provjerite također
Close
Back to top button