Vijesti iz zemlje

U džematu Podgorani-Humi-Prigrađani podijeljene svjedodžbe za 95 polaznika mekteba

Tokom ove sedmice u džematu Podgorani-Humi-Prigrađani održani su programi povodom dodjeljivanja svjedodžbi za redovne polaznike mektebske nastave, a ukupno je podijeljeno 95 svjedodžbi i paketića. Program je počeo proteklog utorka nakon akšam namaza u džamiji u Prigrađanima gdje su zabilježena 33 redovna polaznika mektebske nastave, a program je popraćen nastupom džematskog hora, kao i recitacijama djece, odnosno polaznika mektebske nastave.
Dva dana kasnije održan je i prigodan program u Podgoranima nakon akšam namaza. U ovom mjestu podijeljeno je 28 svjedodžbi i paketića za redovne polaznike koji su recitacijama i učenjem Kur’ana džematlijama uljepšali večer. Tom prilikom prisutnima se, pored imama džemata Podgorani-Humi-Prigrađani Admira ef. Čopelja, obratio i gost-predavač Kenan ef. Ovčina, imam Brijele džamije Vrapčići, koji je u svom izlaganju govorio o važnosti odgoja djece i dužnosti roditelja prema djeci. Svojim prisustvom na značaj ovakvog događaja ukazali su i Ensar ef. Vila, imam džemata u Livču, i Idriz ef. Agović, imam džemata u Potocima.
Manifestaciji su prisustvovali i roditelji djece, koji nisu krili svoje zadovoljstvo. Nakon programa u Podgoranima, dodjela svjedodžbi i paketića održana je u petak u mektebu Humi gdje su nagrađena 34 redovna polaznika. Mektebska nastava u džematu Podgorani-Humi-Prigrađani bit će nastavljana i tokom mubarek mjeseca ramazana kada će djeca imati priliku za novim stjecanjem znanja u Islamu.

medzlismostar.ba

Povezani članci

Back to top button