Vijesti iz zemlje

Dr. sc. Dijana Sulejmanović objavila rad u časopisu Journal of Cross-Cultural Psychology

Saradnica bihaćkog Univerziteta dr. sc. Dijana Sulejmanović prije nekoliko dana objavila je rad u jednom od najznačajnijih psiholoških časopisa “Journal of Cross-Cultural Psychology”.

O važnosti objavljivanja rada u ovom časopisu najbolje govori podatak da je indeksiran u više od 30 naučnih baza, uključujući EBSCO, SCOPUS, ERIC i druge.

Dr. sc. Dijana Sulejmanović jedan je od koautora naučnog članka koji je početkom marta objavljen pod nazivom “Psychometric Properties and Correlates of Precarious Manhood Beliefs in 62 Nations”. Ovaj rad rezultat je istraživanja velike grupe istraživača s nekoliko prestižnih svjetskih univerziteta, a Dijana Sulejmanović bila je jedini predstavnik Bosne i Hercegovine, odnosno Univerziteta u Bihaću.
Dijana Sulejmanović završila je doktorske studije iz oblasti psihologije krajem prošle godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Učestvovala je u Erasmus+ razmjenama te održala nekoliko predavanja iz oblasti socijalne psihologije u Holandiji, a ovo je drugi put da učestvuje u istraživačkom projektu na međunarodnom nivou. Trenutno je zaposlena na Islamskom pedagoškom fakultetu kao viši asistent.
Akos.ba

Povezani članci

Back to top button