Kulinarstvo

Brzo&Fino hrskavi puding kolač

 

Priprema:

20 min

Kuhanje:

40 min

Serviranja:

8 porcija

Sastojci:

350 ml karamel sosa

1/4 kašičice soli

8 kriški prepečenog hljeba

3 srednje banane dijagonalno izrezane

4 jajeta

1 1/2 Brzo&Fino vrhnja za kuhanje

1/3 šolje Dukat trajnog mlijeka

2 1/2 kašike šećera

1 vanilin šećer

2 kašike Dukat maslaca

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220 °C. Dublje čaše za dezerte ili obične zdjelice premažite maslacem. Promiješajte karamel sos sa malo soli. Stavite po jednu veću kašiku u svaku zdjelu ili čašu.

Kriške hljeba također premažite karamel sosom i stavite da se zapeku do 5 minuta. Ostavite da se hladi. Svaku pečeni hljeb izrežite na 6 kockica. Stavite kolutić banane na svaki komadić. Aranžirajte 6 kockica po zdjeli.

Zamutite jaja, vrhnje, mlijeko, šećer, vaniliju i malo soli u zdjeli dok se kremasta forma ne poprimi. Ulijte kremu u svaku zdjelicu do vrha. Pustite da odstoji barem 30 min. Ostatak kreme možete ostaviti u frižider.

U međuvremenu zagrijte pećnicu na 250 °C. Dodajte još kreme na vrh svake zdjelice ili čaše. Prelijte sa malo kapi maslaca. Pospite šećerom i stavite da se zapeče. Ukoliko pečete u vatrostalnim čašama onda u tepsiju u kojoj se nalaze čaše stavite dovoljno vruće vode kako bi prekrila do pola čaše.

Pecite 30 minuta. Prekrijte i ostavite u frižider da se hladi i potom servirajte.

akos.ba

Povezani članci