Brzo&Fino hrskavi puding kolač
Priprema:
20 min
Kuhanje:
40 min
Serviranja:
8 porcija
Sastojci:
350 ml karamel sosa
1/4 kašičice soli
8 kriški prepečenog hljeba
3 srednje banane dijagonalno izrezane
4 jajeta
1 1/2 Brzo&Fino vrhnja za kuhanje
1/3 šolje Dukat trajnog mlijeka
2 1/2 kašike šećera
1 vanilin šećer
2 kašike Dukat maslaca
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220 °C. Dublje čaše za dezerte ili obične zdjelice premažite maslacem. Promiješajte karamel sos sa malo soli. Stavite po jednu veću kašiku u svaku zdjelu ili čašu.
Kriške hljeba također premažite karamel sosom i stavite da se zapeku do 5 minuta. Ostavite da se hladi. Svaku pečeni hljeb izrežite na 6 kockica. Stavite kolutić banane na svaki komadić. Aranžirajte 6 kockica po zdjeli.
Zamutite jaja, vrhnje, mlijeko, šećer, vaniliju i malo soli u zdjeli dok se kremasta forma ne poprimi. Ulijte kremu u svaku zdjelicu do vrha. Pustite da odstoji barem 30 min. Ostatak kreme možete ostaviti u frižider.
U međuvremenu zagrijte pećnicu na 250 °C. Dodajte još kreme na vrh svake zdjelice ili čaše. Prelijte sa malo kapi maslaca. Pospite šećerom i stavite da se zapeče. Ukoliko pečete u vatrostalnim čašama onda u tepsiju u kojoj se nalaze čaše stavite dovoljno vruće vode kako bi prekrila do pola čaše.
Pecite 30 minuta. Prekrijte i ostavite u frižider da se hladi i potom servirajte.
akos.ba