Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Kampanja na turskom univerzitetu: Za prestanak pušenja godina besplatne hrane

Kampanja na turskom univerzitetu: Za prestanak pušenja godina besplatne hrane

U saradnji sa Rektoratom Univerziteta Amasya u turskom gradu Amasya i univerzitetskog kluba Zelenog polumjeseca, pokrenuta je kampanja pod nazivom “Studentu koji prestane puštiti, jedna godina besplatan obrok”, javlja Anadolu Agency (AA).

Cilj kampanje je da najmanje 3.000 studenata prestane pušiti.

Rektor Univerziteta Amasya Metin Orbay je u razgovoru s novinarom AA kazao je da je kampanja pokrenuta kako bi se studentima pružila podrška da se odreknu loših navika.

Orbay je istakao kako ciljna grupa ove kampanje nisu samo studenti koji koriste cigarete, već i razvijanje svijesti kod svih građana o štetnosti ovog poroka.

“Donijeli smo odluku da studente koji uspješno prestanu pušiti, nagradimo sa besplatnim obrokom u univerzitetskoj kantini tokom jedne godine”, kazao je Orbay.

Rektor je podsjetio kako pušenje znatno šteti ljudskom zdravlju, ali isto tako i predstavlja velike troškove, posebno za studente.

“U tom smislu želimo doprinijeti studentima da zdravije žive, ali i da uštede novac. Naši studenti će sutra završiti fakultet i postati profesori i inženjeri. Time što neće pušiti biće primjer u društvu. Cilj je da kroz ovu kampanju najmanje 3.000 naših studenata prestane pušiti”, kazao je Orbay.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com