Književni kutakVijesti iz zemlje

BIR TV: Počelo emitiranje dokumentarno-igranog serijala ‘Bio jednom jedan’

Dokumentarno-igrani serijal pod nazivom “Bio jednom jedan“ u trajanju od dvanaest epizoda, u nedjelju je počeo sa emitovanjem na BIR televiziji.

Riječ je o autorskom projektu Nusmira Muharemovića, Mirze Begovića i Irfana Kasumovića koji je zamišljen kao omaž jednom od najvećih bosanskohercegovačkih pisaca Nedžadu Ibrišimoviću, a sam serijal će prikazivati retrospektivno priče i drugih bosanskohercegovačkih autora.

Urednica televizije BIR Amela Jordamović, govoreći o ovom segmentu programa, za Preporod.info je kazala da je kultura ono što jedan narod čini narodom.

– Duboko svjesni te činjenice, odlučili smo se na saradnju s vrijednom ekipom bosanskohercegovačkih glumaca, koji na jedan primamljiv i drugačiji način kazuju ove priče gledaocima BIR TV-a. Ovakvih sadržaja uglavnom manjka u medijskom prostoru naše zemlje, stoga smo sretni što ovakav sadržaj možemo ponuditi gledaocima BIR televizije – ističe Jordamović.

BIR TV Amela Jordamović - Studio - BIR TV: Počelo emitiranje dokumentarno-igranog serijala
BIR TV, Urednica Amela Jordamović

Vrijedan segment samih priča jeste prikaz bosanskohercegovačkih historijskih ličnosti, starih gradova i historijskih spomenika. Autor scenarija za igrane dijelove serijala je Mirza Begović koji je i reditelj serijala zajedno sa Irfanom Kasumovićem.

Producent serijala je Nusmir Muharemović.

U serijalu se pojavljuje i Mirza Mušija. Osim Nedžada Ibrišimovića, Alije Nametka i Derviša Sušića, čije su priče ekrenizovane, “Bio jednom jedan“ priča priče i novih savremenih autora, Saida Štete, Mirne Smajić i Mirze Begovića, saopćeno je iz Studija Teatar.

(Preporod.info)

Povezani članci

Back to top button