Vijesti iz zemlje

Bihać: Manifestacija „Riječima Božijeg Poslanika“ u znak ljubavi prema Muhammedu, a.s.

Povodom mjeseca rođenja poslanika Muhammeda, a.s., Asocijacija studenata Islamskog pedagoškog fakulteta (ASIPF) u Bihaću organizira manifestaciju ”Riječima Božijeg Poslanika”. U ovom mjesecu se obilježava i deset godina od osnivanja Asocijacije studenata IPF-a što je dodatni razlog za slavlje.

Manifestacija će otpočeti u ponedjeljak, 21.12.2015., održavanjem „Večeri Kur’ana i ilahija“ na kojoj će učestvovati poznati krajiški učači Kur’ana i ilahija, kao i specijalni gost prof. dr. Nusret Isanović.

Manifestacija se nastavlja u četvrtak, 24.12., otvaranjem izložbe slika po kojoj manifestacija i nosi naziv ”Riječima Božijeg Poslanika, a.s.“ koje su izradili studenti IPF-a u Bihaću.

U ponedjeljak, 28.12.2015. ASIPF će organizirati podjelu kolača i karanfila s prigodnim porukama na Centralnom trgu u Bihaću.

ASIPF u u saradnji s Udruženjem ”Život” i Ženskom edukativnom  organizacijom (ŽEO) ”Iskre” organizirat će i Centralnu svečanost sa specijalnim gostom, a o tačnom datumu javnost će biti naknadno obaviještena.

Za kraj manifestacije planirana je i akcija dobrovoljnog darivanja krvi u prostorijama IPF-a u zavisnosti od mogućnosti realizacije Centra za transfuziju kantonalne bolnice ”Irfan Ljubijankić” u Bihaću.

Paralelno s ovom manifestacijom, ASIPF će organizirati niz događaja povodom obilježavanja deset godina svoga postojanja. Monografija i treći broj časopisa su u izradi, uskoro se očekuje njihovo štamapanje i dostupnost javnosti.

Ovom prilikom ASIPF i Udruženje ”Život” pozivaju sve građane da prisustvuju ovim aktivnostima i time daju podršku radu Asocijacije studenata Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću, Udruženja ”Život” i ŽEO ”Iskre”.

Piše: Nedim Botić

Preporod

                                                                                                                      

Povezani članci

Back to top button