Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Banjaluka: Otvorena prva biblioteka igračaka u BiH namijenjena djeci sa poteškoćama u razvoju

Banjaluka: Otvorena prva biblioteka igračaka u BiH namijenjena djeci sa poteškoćama u razvoju

Prva biblioteka igračaka u BiH, namijenjena djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju danas je otvorena u Banjaluci u Centru “Dajte nam šansu-Zvjezdice”, javlja Anadolu Agency (AA).

“Naš cilj je bio da igračke budu dostupne što većem broju djece i mladih sa poteškoćama u razvoju, ali i djece timpičnog razvoja koja su kod nas uvijek dobro došla”, rekla je Željka Perišić-Ninković, direktor Centra.

Ona je objasnila da biblioteka igračaka broji preko 250 igračaka koje su edukativnog karaktera, didaktičke igračke, igračke za razvoj krupne i sitne motorike, vizuelne pažnje, koncentracije, pamćenja…

“Sve one stvari koje nisu dostupne svim porodicama djece s poteškoćama u razvoju koje su jako skupe i na ovaj način ne podržavama samo djete kao korisnika nego cijelu porodicu”, rekla je ona.

Osim što ih mogu koristiti u prostorijama Centra od 7.30 do 16 časova u naselju Kočićev vijenac, djeca članovi biblioteke mogu sa iznajme do tri igračke iz različitih kategorija. Članstvo u Biblioteci besplatno, a igračke su prilagođene uzrastu djece.

Centar “Dajte nam šansu-Zvjezdice” okuplja više od 100 porodica djece sa poteškoćama u razvoju.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top