Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Ambasador BiH u Maleziji posjetio premijera Mahathira

Ambasador BiH u Maleziji posjetio premijera Mahathira

Na zamolbu Ambasade Bosne i Hercegovine u Kuala Lumpuru, premijer Malezije Dr. Tun Mahathir, primio je danas 14. juna 2018. godine u nastupnu posjetu ambasadora BiH u Maleziji Emira Hadžikadunića, Jelenu Arifi Keketović  i sekretara ambasade.

Ambasador Hadžikadunić je ovom prilikom čestitao premijeru u svoje ime, ali i u ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Izetbegovića, kao i premijera Zvizdića, pobjedu na izborima, izrazivši svoje zadovoljstvo, što se na čelu Malezije ponovo nalazi lider koji je uvijek gajio otvorene simpatije prema Bosni i Hercegovini, prisjetivši se da je upravo Malezija bila prva zemlja koja je došla u BiH sa investicijama nakon rata.

Ovom prilikom premijer je informisan o napretku i reformama koje je BiH ostvarila na putu kao EU i NATO.

Ambasador je ovom prilikom govorio i o kompaniji “Traumland Sdn.Bhd.” iz Malezije, koja uvozi proizvode namjenske industrije proizvedene u BiH, izrazivši želju da se ovaj trend nastavi i u budućnosti.

Sa zadovoljstvom je istaknuto da je BiH kao turistička destinacija zastupljena u svim agencijama u Maleziji, kao i da je sve veći broj turista iz Malezije koji putuju u BiH.

Premijer Tun Mahathir se zahvalio na čestitkama, izrazivši zadovoljstvo napretkom BiH. Rekao je da Malezici nisu dovoljno upoznati sa ljepotama BiH, poistovjetivši prirodne ljepote naše države sa ljepotama Švicarske, naglasivši da se on uvijek rado vraća u BiH i Sarajevo.

Ambasador Hadžikadunić je iskoristio priliku da pozeve premijera Mahathira da u što skorije vrijeme posjeti BiH.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top