Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Ambasador BiH u Maleziji održao predavanje: BiH u procesu evropskih i evroatlantskih integracija

Ambasador BiH u Maleziji održao predavanje: BiH u procesu evropskih i evroatlantskih integracija

Ambasador Bosne i Hercegovine u Maleziji Emir Hadžikadunić održao je 26. marta predavanje na temu “BiH u procesu evropskih i evroatlantskih integracija” za 150 studenata Fakulteta za međunarodne odnose i pravo Univerziteta Sultan Zainal Abidin u gradu Kuala Terengganu, država Terengganu.


Predavanje je organizirano u sklopu obilježavanja 60 godina od potpisivanja Rimskih sporazuma i stvaranja Evropske unije.
Ambasador Hadžikadunić je upoznao studente sa historijskim značajem procesa evropskih integracija za Bosnu i Hercegovinu u proteklih 17-18 godina kao i rezultatima koji su ostvareni na tom putu u smislu jačanja institucija u BiH. Također je istakao da je proces integracije BiH u EU nerazdvojiv od nastavka procesa evropskih integracija unutar same EU. Tokom boravka na Univerzitetu Sultan Zainal Abidin, ambasador Hadžikadunić je održao sastanak sa rektorom Univerziteta profesorom Datuk Dr. Ahmad Zubaidi A. Latifom i dekanima fakulteta. Također je posjetio Klub studenata međunarodnih odnosa.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top