Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Agencija Anadolija u Skoplju otvara servise na makedonskom i albanskom jeziku

Agencija Anadolija u Skoplju otvara servise na makedonskom i albanskom jeziku

Emitovanje vijesti na makedonskom jeziku AA će zvanično pokrenuti 9. novembra, a to će ujedno biti i deseti jezik na kojem ova međunarodna novinska agencija svoje sadržaje servisira pretplatnicima diljem svijeta
 Anadolu Agency (AA) ozvaničit će početak rada servisa na makedonskom i albanskom jeziku svečanošću koja će biti upriličena u Skoplju u ponedjeljak 9. novembra.

Emitovanje vijesti na makedonskom jeziku AA će zvanično pokrenuti 9. novembra, a to će ujedno biti i deseti jezik na kojem ova međunarodna novinska agencija svoje sadržaje servisira pretplatnicima diljem svijeta. Ured u Skoplju, glavnom gradu Makedonije, bit će ujedno centrala za dva servisa, na albanskom i makedonskom jeziku.

Svečanosti povodom pokretanja servisa na makedonskom i otvaranja ureda u Skoplju nazočit će zamjenik turskog premijera Yalcin Akdogan, predsjednik Upravnog odbora i generalni direktor AA Senol Kazanci te brojni makedonski zvaničnici. Od 9. novembra, vijesti i prateći vizuelni sadržaji s opremom na makedonskom jeziku putem Sistema protoka sadržaja Anadolu Agency (HAS) bit će dostupni pretplatnicima.

Vijesti AA na makedonskom jeziku bit će dostupne i na stranici: http://www.aa.com.tr/mk.

Anadolu Agency (AA) vijesti trenutno emituje na turskom, engleskom, arapskom, bosanskom-srpskom-hrvatskom (BHS), ruskom, kurdskom, francuskom, albanskom i perzijskom jeziku.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com