Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Dijaspora > Prizren: Info-ks.net – važan medij za afirmaciju bošnjačke zajednice

Prizren: Info-ks.net – važan medij za afirmaciju bošnjačke zajednice

Povodom trogodišnjice postojanja portala info-ks.net, redakcija je organizovala koktel gdje je u opuštenoj atmosferi prezentirana analiza posjećenosti portala. Koktelu su prisustvovali saradnici, kolege i prijatelji ovog portala kojima se urednik Amir Jakupi zahvalio na podršci koju imaju od osnivanja.

“Portal info-ks.net u svojoj trećoj godini postojanja bilježi povećanje posjećenosti za više od 93 posto. Izborili smo se za svoje mjesto na medijskom nebu i stvorili naviku kod ljudi da se o svemu informišu preko našeg portala”, rekao je Amir Jakupi i dodao: “Na osnovu podataka o najčitanijim tekstovima u toku 2012. godine izdvajaju se dva tragična događaja u našoj zajednici. To su tragedija u Restelici i pogibija studentice Nihade iz Grnčara. Ovo nam govori da, kao zajednica, nismo izgubili osjećaj humanosti i da se u najtežim trenucima okrećemo jedni drugima. A podjele unutar zajednice, koje su posljednjih godina dosta izražene, idu na dušu naših političkih predstavnika. Info-ks.net će i dalje kroz informisanje zajednice insistirati na jedinstvu, što je i jedini uslov našeg opstanka na ovim prostorima”. Analizu o posjećenosti portala u toku 2012. godine, baziranu na podatke alatke Google Analytics, predstavila je članica redakcije Anela Ademi. “Iza web portala info-ks.net su tri godine kontinuiranog, prije svega, uspješnog rada.

Najbolja potvrda ovoj činjenici je posjećenost i čitanost ove internet stranice, koja je samo za ovu godinu, prema podacima Google Analyticsa, imala 775.039 posjeta. Da info-ks.net bilježi porast čitanosti potvrđuje podatak da je 2011. godine bilo oko 405.000 posjeta, što je 93 posto više u odnosu na prethodnu godinu”, iznijela je podatke Anela Ademi.

Web poral info-ks.net bilježi i rast u otvaranju stranica u sklopu sajta. Prošle godine je, prema Google Analyticsu, bilo 1.995.000, dok ove 2012. godine 3.750.000 posjeta, oko 87 posto više.

Ovim druženjem portal je izrazio zahvalnost svima koji su doprinijeli da info-ks.net bude što bliži čitalačkoj publici i da odigra važnu ulogu u očuvanju i afirmaciji bošnjačke zajednice.

(akos.ba/saff.ba)

Preuzmite BESPLATNO najnoviji broj SAFF-a (broj 331) ovdje

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top