Vijesti iz zemlje

25 godina Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću

Islamski pedagoški fakultet u Bihaću je obilježio 25 godina postojanja i uspješnog rada. Uz ovu značajnu godišnjicu, danas je promovirano i 26 diplomanata te četiri magistranta IPF-a. Svečanoj promociji XVIII generacije diplomanata te VI generacije magistranata prisustvovali su i rektor bihaćkog Univerziteta dr.sc. Fadil Islamović, muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, direktor medrese “Reis Džemaludin ef. Čaušević” Enes Ljubijankić te profesori Islamskog pedagoškog fakulteta.

Zbog poštivanja higijensko-epidemioloških mjera, današnja promocija je bila zatvorena za širu javnost te je i vođenje programa povjereno dr.sc. Nedimu Čiriću i dr.sc. Dijani Sulejmanović, najmlađim doktorima nauka uposlenim na IPF-u Bihać.

Studenti iz hora Islamskog pedagoškog fakulteta izvođenjem dvije prigodne ilahije su obogatili ceremoniju, a nagrađeni studenti za najbolji prosjek na svim godinama, kao i dobitnici zlatne, srebrne i bronzane plakete za najbolji uspjeh ostvaren na I i II ciklusu studija podsjetili su na značaj obrazovanja i usavršavanja te u posebno emotivnim obraćanjima izrazili zahvalnost profesorima i saradnicima Fakulteta za nesebično vođenje, podršku i prenošenje znanja.

Promovirani magistri iz oblasti religijske edukacije već su dokazani stručnjaci čiji rad je prepoznat u društvenoj zajednici te su najbolji pokazatelj predanog rada i stalnog usavršavanja na Islamskom pedagoškom fakultetu.

Dekan Islamskog pedagoškog fakulteta, dr.sc. Hajrudin Hodžić uručio je posebne plakate za podršku u razvoju Fakulteta redovnom profesoru iz oblasti pedagogije dr.sc. Refiku Ćatiću te dugogodišnjoj saradnici IPF-a Elviri Saračević.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button