Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Žepa: Sastanak predstavnika Rijaseta sa kooperantima u projektu „Kurbani 2015“

Žepa: Sastanak predstavnika Rijaseta sa kooperantima u projektu „Kurbani 2015“

U organizaciji Uprave za ekonomske i finansijske poslove Rijaseta IZ u BIH, Medžlisa IZ Žepa i Medžlisa IZ Rogatica 09. juna 2015. godine u Žepi je održan sastanak direktora Uprave Zejnila Rebihića i šefa odjela za ekonomske poslove Bilala Memiševića sa kooperantima sa područja ova dva medžlisa koji će učestvovati u ovogodišnjem projektu klanja kurbana za potrebe Rijaseta IZ u BiH

 Direktor Uprave Zejnil Rebihić i šef odjela za ekonomske poslove Bilal Memišević predstavili su projekat kooperantima koji nisu krili zadovoljstvo onim što su čuli. Nakon što je sličan sastanak održan u Rogatici u martu ove godine glavni imami, u Medžlisu IZ Rogatica Amel ef. Kozlić i u Medžlisu IZ Žepa Edin ef. Šljivar, su do današnjeg sastanka obišli i razgovarali sa svim našim ljudima koji su iskazali zainteresovanost za učešće u ovom projektu. Pripremljen je spisak kooperanata i broj kurbana koje su isti u mogučnosti obezbjediti.

Ono što je bilo primjetno na današnjem sastanku jeste spremnost i odlučnost prisutnih kooperanata da se udruže i da pokažu da su sposobni da se ovaj projekat kvalitetno realizira i da zadovolje sve potrebne uvjete koje od njih traži Uprava za ekonomske i finansijske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

“Činjenica da je priprema ovog sastanka pokazala da su Bošnjaci koji žive na području Medžlisa IZ Žepa i Medžlisa IZ Rogatica spremni da obezbjede dvije hiljade kurbana pokazuje da je Rijaset donio ispravnu odluku kada se opredijelio da ovaj projekat realizira u saradnji sa našim ljudima koji žive i rade na prostoru RS-a i pokazuje još jedno: Prošlo je vrijeme kada je našim ljudima u RS-u trebala sadaka. Sada je došlo vrijeme da se našim Bošnjacima u RS-u ponude kvalitetni razvojni projekti i tako ih se učini snagom koja će biti garancija opstanka našeg naroda na ovim prostorima“, rekao je u zaključku ovog sastanka Bilal Memišević, šef Odjela za ekonomske poslove.

Kao što je to i do sada, nemali broj puta, potvrđeno i ovaj projekat pokazuje da je Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini institucija koja uvijek ide korak ispred svih drugih u organiziranju našeg naroda i stvaranju boljih i povoljnijih uvjeta za život Bošnjaka na svakom dijelu naše Domovine.

Ovo je prilika da pozovemo sve naše ljude koji žive u Domovini i u Dijaspori da svoju obavezu klanja kurbana realiziramo preko Uprave za ekonomske i finansijske poslove Rijaseta IZ u Bosni i Hercegovini i tako damo svoj vlastiti doprinos uspješnoj realizaciji ovog projekta.

Edin ef. Šljivar

rijaset.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top