Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Završene radionica za izradu projekata za Sarajevo Business Forum 2014.

Završene radionica za izradu projekata za Sarajevo Business Forum 2014.

U organizaciji BBI VIP biznis kluba i Privredne komore Federacije Bosne i Hercegovine danas je u svećanoj Sali Privredne komore FBiH u Sarajevu održana radionica za izradu projekata za predstojeći Sarajevo Business Forum, odnosno završno rezimiranje/savjetovanje o izrađenim projektima za sve zainteresirane privrednike iz BiH i Jugoistočne Evrope.
U sklopu priprema za održavanje ovogodišnje 5. međunarodne investicijske konferencije – Sarajevo Business Forum (SBF) 2014., Bosna Bank International (BBI) je u u Banjoj Luci, Tuzli, Bihaću, Vitezu, Trebinju i Mostaru, i danas u Sarajevu održala radionice za pripremu i izradu projekata koji će biti predstavljeni i ponuđeni stranim investitorima na ovogodišnjem SBF-u.
Obraćajući se prisutnima danas u Sarajevu predsjednik Privredne komore FBiH, Avdo Rapa, istakao je da je Komori posebna čast i zadovoljstvo što mogu učestvovati u povezivanju privrednika sa investitorima na predstojećem SBF-u, te da su u proteklom periodu komore dale maksimalni doprinos u lobiranju privrednika da učestvuju na Sarajevo Business Forumu jer je to prilika da pronađu investitore.
Važno je istači da je ovo prvi put da komorski sistem države BiH, dakle komore iz oba entiteta, podržavaju i učestvuju u pripremama privrednika i projekata za Sarajevo Biznis Forum.
Stručnjaci BBI banke, danas su predstavili metode pripreme projekata i prezentacija u formi prihvatljivoj za strane investitore, a najavljena je i finalna sesija radionica početkom aprila.
Ove godine će se na SBF-u investitorima predstaviti projekti iz oblasti energije, poljoprivrede, turizma i infrastrukture.
Sarajevo Business Forum (SBF) 2014., održat će se 14. i 15. maja u Sarajevu. 

 

FENA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top