Biseri mudrosti

Yasmin Mogahed: Jačajte svoj odnos prema Gospodaru da bi bili bolji sa Njegovim stvorenjima

Znam da postoji mnogo klišea danas. I sama ih dobivam. Čitam halimark kartice (kartice sa porukama) memoare, citate… Bila sam tamo (u prodavnicima te vrste) i kupila majicu. Stoga vas uvjeravam da sve što imam o tome reći nije ništa od onog kakvim se prikazuje. Ono što što imam da kažem je istina i sirovo iskustvo.

U životu ćete imati tačno tri vrste odnosa. Odnos sa sobom, odnos s Stvoriteljem i odnos s drugim stvorenjima. Upoznat ćete sve vrste ljudi u vašem životu.

Evo moje tajne: što je jači vaš odnos sa samim sobom i sa vašim Stvoriteljem, to će biti jači i sa ostalim stvorenjima.

Šta to znači? To znači ovo: nikad, ikad, ne lažite, umotavajte, sakrivajte ili fotošopirajte dijelove sebe kako biste se prilagodili standardu druge osobe. Nikad! A ako se uhvatite u tome, jednostavno prekinite s tim. Imajte hrabrosti biti pravi vi, onakvi kakvi jeste. Iskreni. Autentični. Ranjivi. A evo šta će se dogoditi ako to učinite: To će vam poslužiti kao sito.

To će prosijati ljude u vašem životu i biti kao neka vrsta čistača koji će ukloniti pogrešne ljude, a otkriti one prave.

Sada, znam da taj proces nije nimalo jednostavan, niti je zabavan. To zahtjeva ogromnu količinu hrabrosti. Ali prije svega, zahtjeva nevjerojatnu količinu “povjerenja”. Morate vjerovati u ovaj nevidljivi proces. Morate biti sposobni da vjerujete u to da, sve dok ste iskreni prema samim sebi, prema Bogu i drugima u potpunosti, sve što u tome izgubite bit će zamjenjeno sa nečim boljim, i realnijim. Zapamtite to.

Kada ste iskreni i stvarni onakvi kakvi i jeste, Bog će vas okružiti sa takvima i ničim manjim od toga. Zbog toga On ponekad ukloni ljude iz vašeg života. Zbog toga vam On nekada postavi neprobojne zidove oko vas. Nikad nemojte pomisliti da je to gubitak za vas. Ne, nije to gubitak.

Evo šta se događa ako se pridržavate iskrenosti i autentičnosti: Bog će u vaš život dovesti prave ljude. One koji te prihvataju, vole i cijene te onakve kakvi jeste. Cijeli paket. Ne poneka, lažna i savršena slika.

Ovo o čemu vam govorim nije lahko. Vjerujte mi, ja to znam. I nije zabavno. Čišćenje nikad nije lahko niti je zabavno. Ali, obećavam ti, to je neophodno i to je vrijedno.

Autor: Yasmin Mogahed

Izvor: Oficijelna Facebook stranica autorice

Za Akos.ba preveo Fahrudin Vojić

Povezani članci

Provjerite također
Close
Back to top button