Ekonomija

Velika potražnja iz UAE: Sarajevski aerodrom želi privući Emirates

Aerodrom Sarajevo se nada da će privući jednu od najvećih svjetskih zračnih kompanija, Emirates, kako bi pokrenula letove za Bosnu i Hercegovinu kao odgovor na snažnu potražnju za putovanjima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i sa Bliskog istoka.

Zračna luka vjeruje da bi se postojeće operacije iz Dubaija, koje održava hibridni prijevoznik Flydubai, mogle dodatno proširiti dolaskom Emiratesa.

– Iskreno se nadamo da će respektabilna zračna tvrtka kao što je Emirates razmotriti i prihvatiti našu ponudu kako bismo započeli pregovore. Između UAE i naše zemlje postoji velika potražnja i potencijal. Flydubai je naš partner dugi niz godina i s njima imamo izvrsnu saradnju. U narednom periodu radit ćemo na dodatnom unapređenju našeg partnerstva, rekao je nedavno generalni direktor Zračne luke Sarajevo Alan Bajić, podsjeća Ex-Yu Aviation.

Flydubai je tokom ljetnih mjeseci obavio do tri dnevna leta između svog čvorišta i Sarajeva.

Ove godine glavni grad Bosne i Hercegovine bio je povezan s tri grada u UAE, druga dva su Abu Dhabi i Sharjah, dok se također mogao pohvaliti značajnom mrežom s drugim zaljevskim državama tokom ljeta, uključujući Saudijsku Arabiju, Bahrein, Kuvajt i Oman.

Vjeruje se da Emirates razmatra opcije za sezonsku uslugu do glavnog grada Bosne i Hercegovine.
Daljnje poboljšanje njegovih izgleda na potencijalnoj sarajevskoj liniji je odsutnost Qatar Airwaysa. Avionska tvrtka prekinula je letove za grad na početku pandemije i do sada nije dala nikakve naznake da planira obnoviti operacije.

indikator.ba

Povezani članci

Back to top button