Ukusan obrok od palente i sezonskog povrća
Uz dodatak začinskog bilja i sira dobit ćete ukusni ljetni obrok koji možete konzumirati u bilo koje doba dana.
Također se možete i poigrati sastojcima pa napraviti maštovite i kreativne zalogajčiće kojima ćete iznenaditi goste.
Sastojci:
10 cherry paradajza
1 manji patlidžan
250 g kukuruzne krupice
5 čehni češnjaka
himalajska sol
maslinovo ulje
majčina dušica, sušena
sir feta
Priprema:
Patlidžan operite i osušite te narežite na ploškice debljine oko 7 mm. Posolite i ostavite da patlidžan pusti vodu.
U posudu stavite 7 dl vode, 1 jušnu žlice maslinovog ulja i 1 čajnu žlicu soli te zagrijte do vrenja. Smanjite vatru i umiješajte 250 g kukuruzne krupice te, neprestano miješajući, kuhajte oko 7 minuta.
Tepsiju obložite masnim papirom i izlijte kuhanu palentu pa poravnajte. Uključite pećnicu na 200 °C. Pecite palentu 10-ak minuta, izvadite i ostavite da se ohladi.
Patlidžane ocijedite i obrišite višak vode. Rajčice operite, posušite i raspolovite. Veću tepsiju obložite masnim papirom, premažite slojem maslinovog ulja i poslažite ploškice patlidžana na jednu polovicu tepsije, a cherry rajčice na drugu.
Ploškice patlidžana premažite maslinovim uljem. Češnjak očistite i narežite te posipajte po ploškicama patlidžana. Rajčice posipajte majčinom dušicom.
Stavite peći u rernu zagrijanu na 200 °C oko 50 minuta.
Ohlađenu palentu izrežite okruglim kalupom (ili nekim drugim oblikom, po vašoj želji) te stavite na tanjur za serviranje.
Pečene ploškice patlidžana i paradajz stavite na palentu pa posipajte izmrvljenim feta sirom. Po želji ukrasite svježim bosiljkom.
Uživajte u laganim i ukusnim ljetnim zalogajčićima!