Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Humanitarni rad > Udruženje Izvor Selsebil Živinice organizovalo Medicinsku karavanu u Bratuncu

Udruženje Izvor Selsebil Živinice organizovalo Medicinsku karavanu u Bratuncu

Udruženje “Izvor Selsebil” Živinice sa udruženjem “Prosvjetitelj-Mualim” iz Srebrenice, dana 16.08.2015. (nedjelja), organizovalo je još jednu u nizu humanitarnih Medicinskih karavana

Ovoga puta posjećena je mjesna zajednica Voljavica, općina Bratunac. Mjesna zajednica Voljavica je prije rata brojala 1230 stanovnika. Danas tu živi samo 240 povratnika koji žive uglavnom od penzije, zatim od poljoprivrede i stočarstva. Zastupljeni su: proizvodnja jagodičastog voća, prvenstveno malina, kao i proizvodnja mlijeka. Tokom agresije od 92-95 godine, ubijeno je 299 osoba. Više od polovine stanovnika je raseljeno diljem naše zemlje i u dijaspori.

Pregledano je oko 40 pacijenata, uglavnom starije životne dobi, te su svima potrebnima, podijeljeni neophodni lijekovi. Pacijenti su uglavnom bili oni sa: hiperzenzijom, srčanim i gastro smetnjama, te dijabetičari.

Medicinska karavana je organizovana pod pokroviteljstvom humanitarne organizacije “Human appeal” UAE, sa sjedištem u Sarajevu.

Ovom prilikom zahvaljujemo se donatoru, kao i medicinskom osoblju koje je uzelo učešća u ovom humanom projektu.

Ekipu su sačinjavali: dr. Mirsad Šljivić, dr. Elvir Kamenjašević, medicinski tehničar Nesib Bulić i aktivisti Udruženja.

 

 

Akos.ba

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top