Zdravlje

U Sarajevu otvoren prvi specijalizovani “Vitamin shop”

Javna ustanova “Apoteke Sarajevo” otvorila je danas u Sarajevu prvi specijalizovani “Vitamin shop” na teritoriji Bosne i Hercegovine, stavljajući time akcenat na vitamine i minarele kao prirodne supstance neophodne za pravilan rast, razvoj i funkcionisanje kompletnog organizma.

Potpuno novi koncept Vitaminskog shop-a, smješten je u starom dijelu grada (ul. Kulina Bana br. 40), dizajniran po modernim svjetskim standardima, u kojem se može pronaći širok asortiman zdrave hrane, dodataka prehrani, vitamina i minerala, namijenjen svim uzrastima.

Fatima Insanić – Jusufović, rukovodilac službe za razvoj i istraživanje Apoteka Sarajevo istakla je na današnjoj press konferenciji da su se, kao društveno odgovorna ustanova, već prije četiri godine opredijelili za četiri smjera u kojem žele ići.

“To su povećanje zadovoljstva naših korisnika, poboljšanje zadovoljstva uposlenika Javne ustanove Apoteke Sarajevo, poboljšanje finansijskih performansi i ostvarivanje širih društvenih ciljeva. Te naše ciljeve smo ostvarivali protekle četiri godine kroz različite projekte, a jedan od njih je upravo jeste i otvaranje ovog Vitamin shopa”, istakla je ona.

Belma Brkanić – Mrahorović, rukovodilac službe prodaje i marketinga, naglasila je kako smo tokom posljednjih decenija svjedoci užurbanog načina života, gdje zbog stalnog nedostatka vremena, nedovoljnu pažnju posvećujemo zdravlju i njegovom očuvanju.

“Kao nikada ranije, izloženi smo mnogobrojnim savjetima kako da život učinimo kvalitetnijim, a da istovremeno budemo zdravi i vitalni. Ipak, sve veći broj umornih, nezadovoljnih, gojaznih i bolesnih osoba, dokaz je da još uvijek nemamo razvijenu svijest o značaju prevencije i značaju uvođenja zdravih životnih navika. Apoteke Sarajevo, kao društveno odgovorna kompanija, koja je spremna da se na adekvatan način suoči sa svim izazovima današnjice, uz pažljivo osluškivanje potreba građana, otvarila je prvi i za sada jedini na teritoriji BiH Vitamin shop koji je otvorenog tipa što znači da omogućava otvoren i nesmetan pristup svim proizvodima kao i informisanju o istim”, kazala je ona.

Kako je navela, portfolio Vitamin shopa čine prije svega vitamini i minerali i to u različitim oblicima prilagođeni svim uzrastima i generacijama.

Posebna pažnja posvećena je dodacima prehrani i zdravoj hrani koji su od izmimne važnosti za prevenciju bolesti. Shodno tome, namijenjen je prije svega osobama koje vode brigu o svom zdravlju, zatim osobama koje nemaju dovoljno vremena da se posvete uravnoteženoj prehrani, kao i sportistima, trudnicama, djeci, te starijim osobama i hroničnim bolesnicima.

“Vitamin shop je mjesto za sve one koji vode zdrav način života, brinući za očuvanje cjelokupnog zdravlja. U Vitamin shop-u građani će imati priliku da u kontaktu sa stručnjacima iz oblasti farmacije, nutricije i dijetetike dobiju korisne savjete o načinu života, ishrani, vitaminsko-mineralnim kombinacijama i dodacima prehrani”, naglasila je Brkanić – Mrahorovićdodajući da će svi posjetitelji Vitamin shopa imati dodatni savjet iz ove oblasti, kao i individualizirane tretmane za uravnoteženje prehrane ili problemima sa prekomjernom tjelesnom masom.

Pored savjetovanja, posjetiteljima će biti na usluzi screening mjerenja – u prvom redu mjerenje vitaminsko-mineralnog statusa organizma, određivanje gustoće kostiju i potpuno nova usluga koja se odnosi na mjerenje starosti krvnih sudova čime će dodatno dati doprinos prevenciji prije svega kardiovaskularnih oboljenja koja će se ovom metodom na vrijeme i na adekvatan način spiječiti.

Vitamin shop otvoren je svaki radni od 08:00 do 20:00 sati i subotom od 08:00 do 15:00.

S.B.

akta.ba

Povezani članci

Back to top button