Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Kultura i obrazovanje > U organizaciji udruženja Vatan u Bihaću organizovan seminar za mlade

U organizaciji udruženja Vatan u Bihaću organizovan seminar za mlade

U prostorijama Udruženja Vatan iz Bihaća, u nedjelju 26. marta održan je seminar za mlade na kojem je prisustvovalo oko dvadesetak učesnika. Trener predavač bio je Amel-ef. Duraković, a tema seminara bila je “Buđenje ambicija”

Seminaru su prisustvovali članovi i simpatizeri Udruženja Vatan Bihać i Bosanska Krupa, kao i članovi i simpatizeri AKOS Most iz Sanskog Mosta.

Prisutnima se najprije obratio prof. Amir Velić, predsjednik Udruženja koji je prisutne upoznao sa ciljevima seminara, a zatim predstavio trenera.

Profesor Duraković je govorio o načinima i mogućnostima ostvarivanja motivacije u vjeri kod mladih ljudi. U drugom dijelu seminara, profesor Duraković je govorio o tome koliko je važno jedinstvo i zajedništvo, jer sam čovjek ne može puno učiniti, dok zajednica kada se složi može uraditi puno toga.

“Hvala Bogu omladina u sve većem broju dolazi u džamije što govori u prilog tome da unutar našeg naroda dolazi do moralnog buđenja i osviješćenja. Svaka promjena najprije kreće od pojedinca a zatim ide kroz kolektiv i zajednicu. Džemat označava zajednicu, a ona je vrlo bitna u životu svakog pojedinca, ali i cijelokupnog društva. Samo kroz zajednički rad i djelovanje možemo ostvariti uspjeh i napreda, a za to nam je potrebno mnogo strpljenja.”, istako je profesor Duraković

Nakon seminara učesnici su imali priliku da se druže i međusobno razmijenjuju životna iskustva u kontekstu tematike koja je bila obrađena na seminaru.

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top