Vijesti iz zemlje

U Novom Travniku održana promocija knjige „Muhammad, a.s., poslanik čovječanstvu“

U utorak 29.9.2015. godine u Islamskom centru u Novom Travniku održana je prva promocija novog djela o životu Muhammeda, a.s. Riječ je o djelu “Muhammad, a.s., poslanik čovječanstvu”, autora Mr. Mirze ef. Mešića, imama Zagrebačke džamije I rukovodioca Odjela za rad sa omladinom pri Mešihatu IZ u Hrvatskoj. Promocija je održana u periodu izmedju akšama i jacije.

Promociju, koja je ujedno i sastavni dio višednevnog programa otvaranja Islamskog centra u Novom Travniku, je otvorio hfz. Fahrudin Haseljić glavni imam MIZ Novi Travnik. Zatim je o djelu govorio doc.dr. Nezir Halilovic ukazujući na kvalitete i originalnost ovog djela u odnosu na dosadašnja izdanja na tu tematiku. Nakon toga, Muftija travnicki, Dr. Ahmed Adilovic je ukazao na značaj potrebe učenja o životu Muhammeda, a.s., koji je muslimanima najbolji uzor, te ukazao na mnoštvo tema koje je autor obradio u svome djelu. Na kraju je rijec uzeo I autor koji je prisutnim otkrio neke detalje o motivu I toku nastajanja ovog djela istakavši da sav prihod od prodaje ovog djela ide za potrebe izgradnje Islamskog centra u Sisku.

O koliko uspješnoj promociji se radi govore samo dvije činjenice. Naime, organizatori su u nekoliko navrata morali unositi dodatne stolice za prisutne, kao sto su morali donositi i dodatne knjige jer su one predviđene za promociju u trenu naprosto razgrabljene.

rijaset.ba

Povezani članci

Back to top button