Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Zdravlje > Tribina: imunitet i ishrana

Tribina: imunitet i ishrana

Koliko puta ste se pitali: „Kako popraviti imunitet?”, “Kako spriječiti pojavu bolesti?”. Šta čovjek mora promijeniti u svakodnevnim navikama da bi živio zdravije? Kako pomoći imunitetu u njegovom radu? Šta kad se razbolimo? Može li ishrana biti od pomoći? Odgovore na ova i brojna druga pitanja saznajte u CEI Nahla, na tribini “Imunitet i ishrana” u srijedu, 21.12. u 18 h!

Imunitet ili imunološki sistem predstavlja odbrambeni mehanizam našeg organizma, koji ima ulogu da zaštiti organizam od različitih stranih tijela kao što su virusi, bakterije, gljivice, paraziti i svi ostali mikroorganizmi koji predstavljaju prijetnju po naše zdravlje, zatim od toksina, pa i od tumora koje tijelo samo može da razvije.

Sve je više virusa koji vladaju na globalnom nivou, bolesti, broj alergija se povećava, osjetljivost ljudi je izraženija, hronični umor se javlja kod većine. Jedini izlaz je podizanje vlastite svijesti o tome šta svako za sebe može uraditi kako bi ojačao svoj odbrambeni mehanizam.

Planiranjem pravilne, dobro izbalansirane ishrane, na vrlo jednostavan način možemo sačuvati i unaprijediti vlastito zdravlje, a istovremeno i prevenirati bolesti. Više o svemu ovome saznajte na tribini „Imunitet i ishrana“.

Mjesto održavanja tribine: multimedijalna sala CEI “Nahla”

Vrijeme održavanja tribine: srijeda, 21. decembar 2016. u 18h

Predavačica: Safija Softić-Namas, doktorica medicine

Ulaz je slobodan. Dobro došli!

dobrekalorije.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top