U FokusuVijesti iz zemlje

Takmičenje “Tragovi opstanka”: Prijave do 5. decembra

Jedinstvena organizacija boraca “Unija veterana – demobilisanih boraca” Hercegovačko-neretvanskog kantona zajedno sa partnerima organizuje takmičenje za hercegovačke srednjoškolce u poznavanju događaja u odbrambeno-oslobodilačkoj borbi u Agresiji na Republiku Bosnu i Hercegovinu sa posebnim fokusom na Hercegovinu, pod nazivom “Tragovi opstanka”.

Na takmičenju mogu učestvovati učenici svih srednjih škola u Hercegovačko-neretvanskom kantonu i drugim mjestima u Hercegovini, ili učenici koji imaju stalno prebivalište na prostoru Hercegovine, ali srednjoškolsko obrazovanje pohađaju u nekom drugom gradu.

Srednjoškolci se mogu prijaviti za učešće u ovom takmičenju na sljedećem linku: https://forms.gle/RUyyapvHuDZVEaQN7.

Prijave traju do 5. decembra 2021. godine u ponoć, a datum održavanja takmičenja na lokalnom nivou je planiran za 26. februar 2022. godine.

Literatura prema kojoj će se takmičenje održati je u pripremi, a takmičarima će besplatno biti dostavljena pred kraj 2021. godine.

Predviđene su četiri grupe u kojima će se lokalno takmičenje organizovati i to: Mostar, Konjic, Jablanica-Prozor i Stolac-Čapljina. Takmičari koji ispunjavaju uslove učešća, ali ne dolaze iz navedenih gradova/općina priključit će se takmičenju u najbližem gradu.

Najuspješniji takmičari u lokalnim sredinama gdje se takmičenje organizuje, učestovati će na kantonalnom takmičenju u Konjicu, koje će biti organizovano povodom Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, 9. aprila 2022. godine.

Obezbijeđene su nagrade za najuspješnije takmičare na lokalnom nivou i to: 300 KM za prvo mjesto, 200 KM za drugo mjesto, 100 KM za treće mjesto i po 50 KM za četvrto i peto mjesto.

Svi takmičari koji pristupe izradi testa dobit će priznanje o učešću, a novčane nagrade i priznanja najuspješnijim takmičarima biti će dodijeljena prema odluci organizatora.

S obzirom na situaciju sa pandemijom virusa COVID-19 kao i na ostale nepredviđene okolnosti, organizator zadržava pravo da se datum takmičenja prolongira.

(Preporod.info)

Povezani članci

Back to top button