Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Zdravlje > Sve što ne bi ste pojeli ne stavljajte na svoju kožu

Sve što ne bi ste pojeli ne stavljajte na svoju kožu

Ovo je filozofija mlade manufakture iz Brčkog „Bio Remix d.o.o.“

BioRemix je novi bosanskohercegovački brend na tržištu prirodne kozmetike.

Bave se proizvodnjom prirodnih sredstava za ličnu higijenu. S obzirom na recepturu po kojoj ova manufaktura radi daje im za pravo da budu broj jedan u  proizvodnji prirodne kozmetike.

Činjenica da posjeduju Halal certifikat kvalitete i da su uspjeli i u tome biti prvi u Bosni i Hercegovini, stavlja ih bukvalno iznad svih ostalih ponuđenih sličnih proizvoda bilo domaćih ili uvoznih.

U kontaktu s vlasnikom ove manufakture, kroz priču smo doznali da su inspiraciju dobili kroz korištenje raznih preparata drugih proizvođaća na kojima su ustanovili lažno deklariranje i koje kakve marketinške trikove, koje su ih zbog zlih činjenica naveli na ličnu proizvodnju. Između ostalog potrebno je obratiti pažnju na pojam „prirodno“ i znati razlikovati sintetička eterična ulja i sintetičke dodatke  od prirodnih. Informisat se svi mogu na ovlaštenim i priznatim web stranicama.

Smatraju da na ovaj način proizvodnje štite prvenstveno lično zdravlje, a s obzirom da su im proizvodi ekološki prihvatljivi čine opšte dobro. Citat „Briga za svijet oko nas je ključna, zato smo odlučili stvoriti potpuno biorazgradivi sapun“.

U nadi da če takvu svijest imati sve više ljudi, znaju da su na dobrom poslovnom i korisnom putu.

Osim što se ovi proizvodi znatno odvajaju od drugih po svom izgledu, u sebi sadrže samo najbolja i certificirana jestiva i eterična ulja, a koloidno srebro koje se nalazi u svim njihovim proizvodima jača njihovu efikasnost u borbi protiv raznih kožnih iritacija i infekcija.

Paleta njihovih proizvoda nudi izbor za svaki tip kože i obuhvata starosnu dob od 12 mjeseci starosti pa na dalje. Štiti, regenerira, popravlja i aktivira kožu, a bez začepljenja pora. Proizvodi su bez sintetičkih tenzida i konzervansa i ne sadrže sastojke životinjskog porijekla.

Uživamo u prirodi koju poštujemo, postižući bolje razumjevanje vlastite ljudskosti.

Narudžbe:

web stranica: bio-remix.com

e-mail: [email protected]

Facebook profil:    BioRemix Doo

Alosmana Topčića 11. Brčko distrikt BiH 76100

Tel.: +387 61 942 252   

Akos.ba

 

 

                                                                                                             

 

 

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top