Magazin

Sutra završna ceremonija projekta “My green network”

Završna ceremonija projekta "My green network", koji realizira Uprava za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini uz podršku Ureda Evropske unije u Bosni i Hercegovini, bit će održana sutra, 18. augusta, u Velikoj Sali Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu, a početkom u 10.20 sati.

Projekt “My Green Network” okuplja učenike medresa u Bosni i Hercegovini u jedinstvenu, otvorenu platformu, u okviru koje učenici nastoje da djeluju u svojim lokalnim zajednicama u partnerstvu sa drugim organizacijama, udruženjima, općinama, drugim školama i fakultetima.  

Projektom se nastoji utjecati na svijest mladih ljudi, ali i građana općenito, da usvoje prakse u svakodnevnom životu koje bi imale efekte na smanjenje stakleničkih plinova i porast klimatskih promjena.  

Ceremoniji će prisustvovati reisul-ulema Islamske zajednice Husein-ef. Kavazović, šef Delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik Evropske unije u Bosni i Hercegovini ambasador Johann Sattler, kao i drugi predstavnici Rijaseta Islamske zajednice.

Ovo je treći projekt koji je podržan od ureda EU u BiH a koji uključuje bosanskohercegovačke medrese.

akos.ba

Povezani članci

Back to top button