Zapečeni makaroni s paprikama, gljivama i mozzarellom
Vrijeme pripreme: 10 minuta Vrijeme pečenja: 15 minuta Za 2 osobe
Sastojci:
- 200 g makarona
- 1 žuta paprika
- 1 crvena paprika
- 100 g narezanih gljiva
- 125 g Galbani Mozzarelle
- 2 velike kašike maslinovog ulja
- 1 glavica ljubičastog luka
- 1, 5 male kašike soli
- 1 mala kašika mediteranske mješavine začina
- ½ male kašike bibera
- 2 velike kašike Sirela Ribanca
Priprema:
Uključite pećnicu na 200 °C. Stavite 1 Litar vode da proključa. Operite paprike, luk očistite ako imate svježe gljive prebrišite ih čistom krpom i izrežite. Kada voda zavrije dodajte tjesteninu i prstohvat soli pa kuhajte do vremena naznačenom na pakiranju. Galbani Mozzarellu narežite na ploške.
- Korak:
Luk narežite na ploške, a paprike na kockice. U tavi ugrijte ulje i dodajte luk, sol i papar pa dinstajte 1 minutu. Luku dodajte paprike i gljive pa dinstajte 5 minuta.
- Korak:
Ocijedite tjesteninu pa je dodajte u tavu s izdinstanim povrćem i dobro pomiješajte. Ugasite vatru pa u tjesteninu umiješajte 1 veliku kašiku Sirela Ribanca.
- Korak:
U tepsiju izlijte tjesteninu, po vrhu pospite ostatak Sirela Ribanca i posložite Mozzarellu po vrhu. Pecite na 200 °C 10 minuta.
Akos.ba