Sendvič s piletinom i gljivama
Vrijeme pripreme: 10 minuta Vrijeme pečenja: 10 minuta Za 2 osobe
Sastojci:
- 300 g pilećih fileta
- 150 g Sirela Gouda sira
- 2 crvena luka
- 100 g šampinjona
- 1 mala kašika začina za piletinu
- 1 mala kašika soli
- ½ male kašike bibera
- 1 mala kašika mediteranske mješavine začina
- 1 mala kašika senfa ( po želji za marinadu piletine)
- 100 g kiselih krastavaca po želji
- 2 velike kašike ulja ili/ 1 kocka Dukat maslaca
- 2 velike kifle
Priprema:
Piletinu izrežite uzduž na trakice pa svaku trakicu na male kockice. Pripremljenu piletinu pomiješajte sa soli, začinom za piletinu, biberom i senfom po želji. Sve dobro pomiješajte. Sir naribajte. Ako imate svježe gljive, očistite ih krpom pa ih izrežite na ploške. Luk presijecite na pola, očistite i izrežite na trakice.
- Korak
Ugrijte ulje ili maslac u tavi pa potom dodajte pripremljenu piletinu. Dinstajte dok piletina ne dobije zlatnu boju, nekih 5 minuta.
- Korak
Isprženoj piletini dodajte luk i gljive. Dinstajte uz povremeno miješanje nekih 5 minuta. Na kraju dodajte mediteransku mješavinu pa sve dobro izmiješajte.
- Korak:
Za kraj u tavu dodajte naribani sir i miješajte dok se sir ne otopi. Ugasite vatru i umakom napunite kifle. Kao prilog super se slažu kiseli krastavi.
Dobar tek!