Vi ste ovdje
Home > Magazin > Kulinarstvo > Studenski recepti: Pileći sezam štapići i Šopska salata

Studenski recepti: Pileći sezam štapići i Šopska salata

Vrijeme pripreme: 10 minuta         Vrijeme pečenja: 20 minuta           Za 2 osobe

Sastojci:

  1. 300 g pilećih šnicli
  2. 3 velike kašike brašna
  3. 2 jaja
  4. 2 velike kašike Dukat mlijeka
  5. 1 velika kašika prezli
  6. 2 velike kašike sezama
  7. 1 mala kašika začina za piletinu
  8. 1 mala kašika soli
  9. ½ male kašike bibera
  10. 1 kocka Dukat maslaca
  11. 2 paradajza
  12. 2 krastavca
  13. 2 svježe zelene paprike
  14. 1 crveni luk
  15. 50 g President Somborska sira
  16. 1 mala kašika maslinovog ulja
  17. Komad papira za pečenje

Priprema:

Upalite pećnicu na 200 °C. Pileće šnicle izrezati uzduž na trakice. Piletinu pomiješati sa začinom za piletinu. U dublji tanjur dobro pomiješajte jaja, mlijeko, sol i biber. U jedan tanjur dodajte brašno, a u drugi prezle pomiješane sa sezamom. Očistite i operite papriku, paradajz, krastavac i luk. President Somborsku izrendajte ili narežite na kockice.

  1. Korak:

Svaku pileću trakicu pomiješajte prvo u brašno pa jaja i na kraju prezle pomiješane sa sezamom. Svaku trakicu slažite u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Između raspoređenih trakica rasporedite Dukat maslac. Pecite pripremljene pileće štapiće 20 minuta na 200 °C.

  1. Korak:

Dok se piletina peče, izrežite na kockice očišćeno povrće. Pripremljeno povrće pomiješajte s maslinovim uljem i President Somborskom.

  1. Korak:

Kada se pileći štapići ispeku poslužite ih na tanjuru uz pripremljenu Šopsku salatu.

Dobar tek!

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top