Vijesti iz zemlje

Volontiraj za Memorijalni centar: Pridružite se u očuvanju historije Srebrenice

Memorijalni centar Srebrenica-Potočari u potrazi je za volonterima koji bi kroz volonterski program pomogli u Projektu usmene historije Memorijalnog centra Srebrenica.

okacija nije prepreka za učešće u ovoj važnoj inicijativi jer sve što vam je potrebno jeste računar/laptop, odlično poznavanje engleskog jezika i volja za volontiranjem. Posebno tražimo domaće studente završnih godina osnovnih i magistarskih studija na engleskom jeziku za pomoć u prevođenju svjedočanstava sa bosanskog na engleski jezik, kako bi doprinijeli očuvanju pamćenja na genocid i Srebrenicu – naveli su iz Memorijalnog centra.

Rok za prijavu je 31. januar 2023. godine.

– Prilikom prijavljivanja pošaljite biografiju ili bilo koju relevantnu potvrdu vašeg znanja engleskog jezika. Osim toga, pozdravljamo pojedince čiji je maternji jezik engleski i koji su zainteresirani za lekturu i uređivanje prevedenog sadržaja. Pridružite nam se u očuvanju historije Srebrenice i doprinosu ovom značajnom projektu – naglasili su iz Memorijalnog centra.

Dodali su da će učesnici volonterskog programa dobiti Certifikat volonterskog programa usmene historije, koji potvrđuje “neprocjenjiv doprinos projektu i potvrđuje vaše iskustvo u oblastima historije, društvenih studija i istraživanja jezika”.

– Ovaj certifikat može poslužiti kao dokaz vašeg volonterskog rada i može se koristiti za poboljšanje vašeg životopisa ili za postizanje ciljeva u karijeri – dali su oni.

Zainteresirani svoje aplikacije mogu poslati na: salihovic.almasa@srebrenicamemorial.org(Preporod.info)

akos.ba

Povezani članci

Back to top button