Studenski recepti: Juha od tikve sa cheesy tostom
Vrijeme pripreme: 5 minuta Vrijeme kuhanja: 30 minuta Za 2 osobe
Sastojci:
- 300 g tikve
- 1 veći krumpir
- 1 glavica luka
- ½ Litra vode
- 1 kocka Dukat maslaca
- 1 glavica luka
- 2 češnja bijelog luka
- Dukat Brzo & Fino vrhnja za kuhanje 200 g
- 1 mala kašika Vegete
- 1 mala kašika soli
- 1 mala kašika bibera
- 4 tost kruha
- 2 Sirela Gouda tost listića
Priprema:
Operite, ogulite i očistite tikvu i krompir pa ih narežite na kocke. Ogulite i nasjeckajte luk i bijeli luk.
- Korak:
U loncu otopite maslac pa mu dodajte tikvu, bijeli i crveni luk te krompir. Dinstajte 1 minutu pa podlijte s vodom. Kuhajte 25 minuta.
- Korak:
Juhu skinite s vatre pa je izmiksajte štapnim mikserom ili drobilicom za pire krompir.
Vratite kuhati i dodajte vrhnje za kuhanje. Kuhajte 5 minuta, dodajte sve začine pa dobro pomiješajte.
- Korak:
Napravite tost sendviče sa Sirela Gouda tost sirom i poslužite uz tanjur tople juhe.
Dobar tek!
akos.ba