Vi ste ovdje
Home > Magazin > Moja putovanja > Što sve trebate vidjeti u Beču?

Što sve trebate vidjeti u Beču?

Autor: Nikola Bucić

 

Beč nudi stvarno puno lijepih lokacija, a osim toga nudi jako dobro povezan gradski prijevoz i lako je doći bilo gdje, tako da se lakše izgubiti u vlastitom džepu nego tamo. A i sam grad je tako prelijep da bi bilo bezveze napisati jako dugački post o njemu u kojem bi se izgubili zanimljivi detalji.

Donauturm

Radio i telekomunikacijski toranj. Iako većina misli da je to TVtoranj, on to zapravo i nije. TV toranj je smješten na brdu sjeverno od Beča. Donauturm je smješten na umjetnom otoku usred Dunava, 62. na listi najviših svjetskih tornjeva. Visok je 252 metra, a lift koji vozi do vidikovca vozi brzinom do 6.5 m/s (ili 776 stepenica ako se nekome da penjati). Vidikovac se nalazi na visini od 150 metara i prostire se na četiri sprata. Najviši se nalazi na 170-om metro, pogled je prekrasan i za cijenu od cca 5€ morate to vidjeti.

Donaucity

Najnoviji dio 22. bečkog distrikta (Donaustadt) u kojem je gradnja nebodera počela ne tako davne 1995. godine. Obilježava ga hrpa poslovnih i stambenih nebodera, kao i gore opisani Donauturm. U Donaucity su smješteni VIC (Vienna International Center), UNO City (United Nations Office), zgrade u kojoj su razne međunarodne agencije, od kojih je najpoznatija IAEA (Međunarodna agencija za nuklearnu energiju).

IAEA zgrada je odijeljena bodljikavom žicom od ostatka Donaucitya i kao na sve međunarodne građevine te razne ambasade i veleposlanstva, ne primjenjuju se zakoni Beča i/ili Austrije.

Prater

Ovisi na šta mislite pod Prater, da li na Praterstern kao park ili na Wurstelprater, zabavni park koji je smješten u dijelu parka, nećete pogriješiti ako nekog pitate gdje je Prater. Prvi pisani trag o Prateru dolazi iz 1162. godine kada je car Friedrich I. dao zemljište plemićkoj obitelji zvanoj de Prato. Vjeruje se da ime dolazi od stare latinske riječi pratum, što znači livada, koja je do Beča došla vjerojatno preko španjolske riječi prado.

Uglavnom, u parku je smješten zabavni park za koji vjerojatno svi znaju koji su ikada čuli za Beč i koji se obilazi u svim turističkim turama.

http://www.svjetskiputnik.hr

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top