Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Stari most u Mostaru u znak solidarnosti osvijetljen bojama turske zastave

Stari most u Mostaru u znak solidarnosti osvijetljen bojama turske zastave

Stari most u Mostaru večeras je osvijetljen bojama zastave Republike Turske, u znak solidarnosti s narodom prijateljske zemlje, koja je sinoć pogođena brutalnim terorističkim napadima, javlja Anadolu Agency (AA).

Mostarce, zajedno s cijelim svijetom, sablaznio je posljednji teroristički napad u Međunarodnoj zračnoj luci u Istanbulu, te se građani Mostara okupljeni u staroj gradskoj jezgri glasno večeras pitaju: “Kad će prestati brutalni napadi terorizma koji pogađaju Republiku Tursku?”

Iz Centra za mir i multietničku suradnju Mostar koji kreirao slanje poruke iz Mostara ističu kako je osvjetljavanje UNESCO-ovog nadaleko poznatog spomenika, najmanje što su građani Mostara mogli u ovome trenutku učiniti, a to jeste poslati poruku solidarnosti narodu prijateljske zemlje Turske.

Podsjetimo, Republika Turska je prva zemlja donator za obnovu Mostara i nadaleko poznatog Starog mosta. Stoga je Centar za mir i multietničku suradnju Mostar prošle godine posthumno uručio visoko priznanje “Mostar peace connection” bivšem predsjedniku Republike Turske Sulejmanu Demirelu za njegov doprinos izgradnji Mostara i Starog mosta.

Podsjećamo, u napadu u Istanbulu je, prema posljednjim informacijama Ureda guvernera Istanbula, poginula najmanje 41 osoba, a 130 povrijeđenih još se nalazi u bolnici.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top