Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Liderstvo i menadžment > Šta pitati na razgovoru za posao?

Šta pitati na razgovoru za posao?

Mi smo vam iznijeli prijedloge, a vi ih prilagodite sebi i smislite neka dodatna pitanja.

Kakav je njihov idealan kandidat?

Ovo pitanje je vrlo važno jer odgovor na njega vam daje konkretnu usporedbu i odmah možete znati odgovarate li im ili ne. Također znat ćete koje kvalitete vam nedostaju te možete li ih nadoknaditi ili vi jednostavno niste osoba koju oni žele. Tada ćete svakako znati na čemu ste.

Što misle o vašem životopisu?

Još jedno hrabro pitanje, ali ako dobijete odgovor koji nije previše općeniti, moći ćete raditi na sebi i popuniti životopis, možda volontirati negdje radi iskustva i tako steći prednost.

Koji konkretno posao bi obavljao/la

Često na prijavama za posao ne bude definirano koji opseg posla biste radili, tako kad vam odgovore možete odmah saznati i pitati ponešto o tome i pripremiti se.

Što se od vas očekuje?

Ovim pitanjem daješ do znanja poslodavcu da si zainteresiran/a za posao, da te zanima unaprjeđivanje i dobrobit firme.

Koji aspekt posla im je najbolji/zanimljiviji?

Ako ti poslodavac na ovo pitanje ne zna odgovoriti ili odgovara općenito izbjegavajući konkretan odgovor možda ne voli taj posao ili stanje u firmi nije takvo da ljudi ondje vole raditi. Odgovori li vam moći ćete se povezati s poslodavcem na osobnoj razini i podrobnije razgovarati o poslu koji vas možda očekuje.

Odgovori na ova pitanja od strane poslodavca mogli bi vam reći puno toga o mjestu na kojem tražite posao  te vam odgovoriti na pitanje želite li vi zaista ondje raditi. Često na razgovoru ne bude poslodavac, već neka druga osoba koja vas ispituje. I ta osoba bi trebala imati informacije a ako ih nema možete je zamoliti da vam ih sazna i pošalje vam na mail.

savjetnica.com

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top