Vi ste ovdje
Home > Obrazovanje i odgoj > Nauka i tehnologija > SPARK traži treću generaciju startupa

SPARK traži treću generaciju startupa

Vrijeme brzo leti – u SPARKu je već došlo vrijeme za treću generaciju startupa! I ovoga puta su pripremljene teme projekata kako biste znali u kojem smjeru trebate ići, no to ne znači da ne možete prijaviti odlične ideje iz nekog drugog tematskog područja.

TEMA: Inovacije u sportu
Sportski si entuzijast i imaš ideju koja će promijeniti svijet sporta, a uključuje i internet? SPARK je u potrazi za suvremenim i inovativnim proizvodima, poput pametnih nosivih gadgeta, sportskih uređaja za praćenje, proizvoda za poboljšanje zdravlja, korištenje sportskih podataka i slično.

TEMA: Internet stvari
Hype o internet stvarima, tj. o IoT-u se i ove godine nastavlja. Ideje koje povezuju obične stvari sa internetom kako bi nam olakšale svakodnevni život i dalje imaju ogroman potencijal. Ograničenja nema: od poljoprivrede, kućanstava, upravljanja energijom do prometa, usluge u pokretu i slično.

TEMA: Media
Mediji su odavno imali revoluciju iz offline u online svijet, ali vrijeme je za promjene i inovacije. Osmisli ideju i pokreni novi digital media startup. Opseg je uistinu velik: nove mobilne aplikacije, novinarstvo, publikacije, marketinške platforme, online izdavaštvo, dijeljenje sadržaja i slično.

TEMA: Čiste tehnologije
SPARK traži ideje koje će promijeniti svijet i našu budućnost. Prirodnih resursa je sve manje, imaš li ideju za alternativu? Za ovu temu inovacija je mnogo: pametne klupe, solarni paneli, pametni gradovi, energetska rješenja, inovacije u hrani, agrikulturi, urbanizaciji, očuvanju okoliša i slično.

TEMA: Otvorena tema
Ukoliko ti se ideja ne uklapa ni u jednu od već navedenih tema, slobodno možete predložiti neku svoju.

Svoju ideju prijavi preko aplikacijske forme na www.spark.ba, a ako trebaš informacije iz prve ruke, dođi na Dan otvorenih vrata gdje ćeš imati priliku popričati sa SPARKovcima, startupima iz prve i druge generacije, te SPARK mentorima. Potrebno se najaviti na [email protected] Ako tvoja ideja prođe predselekciju, slijedi četverodnevni bootcamp, gdje dobivaš uvod u startup svijet i pripremaš svoj pitch za evaluacijski odbor. Nadamo se da će pitch dobro proći i da ćeš biti jedan od novih startupa u SPARKu.

Pripremili smo i kratki timeline procesa aplikacije za što lakše snalaženje u startup svijetu:

01.09. Otvorene prijave
12.09. Dan otvorenih vrata
16.09. Zatvaranje prijava i predselekcija startupa
22.09. Bootcamp – dan 1
23.09. Bootcamp – dan 2
26.09. Bootcamp – dan 3
27.09. Bootcamp – dan 4
28.09. Pitchanje pred evaluacijskim odborom
29.09. Finalna selekcija startupa
03.10. Početak startup programa

Kako izgleda cijeli SPARK startup program? Zašto odabrati SPARK za kao mjesto početka rada tvog startupa?

SPARK svojim startupima nudi prostor i opremu za rad, investicije za startupe s planom i rezultatima, edukaciju, savjetodavne usluge, ali možda najvažnije od svega, nudi i mentorske programe. Startup program traje ukupno šest mjeseci. Prva faza traje tri mjeseca koji se sastoje od izmjeničnog rada i edukacije na teme startup svijeta, razvoj proizvoda i poslovnog modela te izrada MVPa. Nakon prva tri mjeseca, dolazi do trenutka kada svi startupi trebaju predstaviti svoj MVP, ili minimalno-održiv proizvod, kako bi nastavili s radom i edukacijom iz prodaje, marketinga, financija i tržišta. Cijelo vrijeme akceleracije u SPARKu vas svojim mentorstvom prate naši edukacijski i korporativni partneri. Demo dan je ujedno i zadnji dan akceleracije u SPARKu. Tada startupi imaju priliku predstaviti svoje gotove proizvode potencijalnim investitorima. Nakon toga startup prelazi u fazu prodaje i počinje ostvarivati prihode.

Ako ti se na to-do listi nalazi stavka “Pokrenuti svoj startup”, SPARK je idealno mjesto za tebe. Čak i ako nemaš svoju ideju, ali bi htio biti programer, dizajner i projekt-menadžer u jednom od naših startupa, prijavi se putem aplikacijske forme od 1. do 16.9.2016.

 Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top