Vi ste ovdje
Home > Magazin > Moja putovanja > Savjeti za ublažavanje mučnine u vožnji

Savjeti za ublažavanje mučnine u vožnji

  1. Pokušajte gledati u neku udaljenu točku, naprijed, van automobila. Ako su djeca u pitanju zabranite im da čitaju ili igraju video igricu jer će im vrlo brzo pozliti.
  2. Izbjegavajte zadnja sjedala. Obično putnici sprijeda manje osjete duža putovanja jer je u većini slučajeva pogled uprt prema naprijed.
  3. Pazite da u automobilu uvijek ima svježeg zraka. Malo otvorite prozor, a ako ste na autocesti tu i tamo se zaustavite i prozračite automobil. Nemojte pušiti u automobilu i izbjegavajte hranu i grickalice intenzivnog mirisa. Također, prije puta izbjegavajte korištenje jakih parfema i mirisa.
  4. Dijete kojemu je loše puno će lakše podnijeti mučninu ako gricka neki suhi kreker ili kekse. Prazan želudac nije dobar, ali isto tako treba izbjegavati tešku i masnu hranu.
  5. Laganija vožnja, bez naglih kočenja i jakih ubrzavanja pridonosi manjoj mučnini. Ako cesta dosta krivuda prilagodite brzinu, da se djeca ne valjaju po stražnjim sjedalima pri ulasku i izlasku iz svake okuke.
  6. Ako je netko dosta osjetljiv obavezno radite više kratkih zaustavljanja, što je puno bolja solucija od jedne duge pauze. Česte šetnje po svježem zraku mogu samo koristiti.
  7. Pripazite na prve znakove mučnine – blijedo lice, znojenje, smanjen apetit. Ako se na vrijeme primijeti, mučnina se donekle može ublažiti i olakšati ostatak putovanja.
  8. Lijekovi protiv mučnine mogu se dobiti u svakoj apoteci bez recepta i lako su dostupni, ali uvijek se prije upotrebe konzultirajte sa ljekarom.

https://www.savjetnica.com

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top