Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Reprezentacija beskućnika BiH osvojila 7. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Meksiku

Reprezentacija beskućnika BiH osvojila 7. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Meksiku

Malonogometna reprezentacija beskućnika BiH svoje učešće na 16. Homeless World Cup-u u Meksiku započela je nizajući pobjedu za pobjedom, ali ponekada jednostavno sreća igra glavnu ulogu.

Treću godinu zaredom na Svjetskom prvenstvu jedan par u 1/4 finalu je isti, treću godinu reprezentacija BiH koplja ukršta sa reprezentacijom Čilea. U Glasgowu 2016. godine su poraženi sa 5:4, a u Oslu prošle godine sa 5:3.

Iako su imali neopisivu želju da taj negativni niz prekinu te se plasiraju u polufinale, nažalost naša reprezentacija nije osigurala plasman u 1/2 SP-a u Meksiku.

Koban je bio Čile. U regularnom dijelu rezultat je bio 3:3 da bi boljim izvođenjem penala reprezentacija Čile-a osigurala plasman u polufinale. Posljednja utakmica igrana je protiv Litvanije u kojoj smo odnijeli ubjedljivu pobjedu 1:7.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je na kraju zauzela 7. mjesto u konkurenciji od 40 reprezentacija što je zaista veliki uspjeh iako ostaje žal za onim što je moglo biti.

Veći rezultat od takmičarskog, što je i krajnji cilj projekta, su pozitivna iskustva i doživljaji koji su igračima promijenili živote i učinili da se osjećaju ponosnim kao reprezentativci i ambasadori svoje zemlje.

Na kraju želimo još jednom da se zahvalimo svima koji su pomogli MFS-EMMAUS u realizaciji ovogodišnjeg učešća BiH reprezentacije na SP u Meksiku. Među njima su prije svih Muhamed Bešić reprezentativac BiH i ambasador MFS-EMMAUS-a, gradonačelnik Doboja Obren Petrović, načelnik Gračanice Nusret Helić, zatim Federalno ministarstvo kulture i sporta/športa, Nogometni/fudbalski savez BiH, mladi reprezentativci BiH Besim Šerbečić i Nardin Mulahusejnović te gospodin Nedžad Munjić iz Norveške koji je osigurao nove patike za cijeli tim. Zahvaljujemo se i svim medijima koji su pratili našu igru kao I svim našim navijačima. Hvala svima od srca!!! – izjavio je Elmedin Škrebo, MFS-EMMAUS, koordinator projekta i selektor reprezentacije BiH.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com